bok
spökhunden-buster-angle-2 (1).jpg
spökhunden-buster-angle-6 (1).jpg
spökhunden-buster-angle-3 (1).jpg

Den hemliga operationen

Tobias Söderlund

Författare

Stef Gaines

Illustratör

Beskrivning

2022-05-11
Svenska
6-9

Författare

Tobias Söderlund

Illustratör

Stef Gaines

Formgivare omslag

Jeanette Wigren

FINNS DET SPÖKEN på sjukhuset? Ellens storebror Oscar har hört rykten om det. Medan han är inlagd för operation smider syskonen planer för att ta reda på svaret. Tillsammans med Ellens bästa vän Lorraine ska de smuggla in Buster, för är det någon som kan nosa upp spöken så är det han! Men allt går inte som planerat. Oscar blir bara sjukare och sjukare. Finns det en koppling mellan hans hälsa och spöket de jagar? Plötsligt är de indragna i ett nytt äventyr – på liv och död.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Spökhunden Buster

Publiceringsdatum

2022-05-11

Läsordning

3

Inläsare

Ella Schartner

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129736106

Recensioner

BTJ

”Det finns ett tydligt driv i berättelsen, tempot är högt, karaktärerna levande och spänningen nagelbitande.

Ungefär vartannat uppslag har en mindre eller större svartvit bild som förtydligar och illustrerar vad som händer i texten på ett stämningsfyllt sätt. Boken passar att läsa själv för barn som börjat läsa enklare kapitelböcker, men de passar också utmärkt att läsa högt tillsammans. Helhetsbetyg: 4." Carola Forslund

 

Spökraketen

Om boken

Daisy och Elias älskar rymden – men av helt olika skäl. Daisy drömmer om att bli astronaut, medan Elias är besatt av aliens. Han har till och med ett eget ufo-arkiv där han samlar vittnesmål från folk över hela världen som berättar om möten med utomjordiska varelser och farkoster. Daisy är skeptisk till historierna. Ufon är väl bara påhitt? Det visar sig att Daisys morfar är betydligt mer intresserad, och har en otrolig sak att berätta för dem: Om spökraketen som kraschade i trakten på 1940-talet.
Det blir en sommar som Daisy och Elias sent ska glömma. De är med om hisnande händelser som ingen av dem hade kunnat drömma om. Och frågan är: Kan man avfärda allt som inte har vetenskapliga bevis?Spökraketen tar avstamp i Sveriges största ufo-mysterium genom tiderna. Det är ett nervkittlande äventyr i högt tempo av Tobias Söderlund, författaren bakom Spökkameran-trilogin och de sex böckerna om spökhunden Buster.

Tobias Söderlund

Spökraketen

Den hemliga operationen

Om boken

Finns det spöken på sjukhuset? Ellens storebror Oscar har hört rykten om det. Medan han är inlagd för operation smider syskonen planer för att ta reda på svaret. Tillsammans med Ellens bästa vän Lorraine ska de smuggla in Buster, för är det någon som kan nosa upp spöken så är det han!
Men allt går inte som planerat. Oscar blir bara sjukare och sjukare. Finns det en koppling mellan hans hälsa och spöket de jagar? Plötsligt är de indragna i ett nytt äventyr - på liv och död.Den hemliga operationen är den tredje boken i Tobias Söderlunds och Stef Gaines serie för yngre bokslukare, som inte drar sig för att läsa om spöken och annat nervkittlande.

Tobias Söderlund, Stef Gaines

Den hemliga operationen

 

 

Relaterat

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad

Nyheter

Våra nya böcker i maj 2022

Äntligen kommer fortsättningen på förra årets mest sålda barnbok! I den sjunde delen i Handbok för superhjältar är något riktigt skumt på gång i Rosenhill. Häng med Pappa Kapsyl, känd från YouTube, när han försöker springa ifrån en hungrig T-rex och fira fredagsmys i Emma Bouvins barnboksdebut. Dessutom får vi möta ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland människorna i första delen i Gustav Tegbys trilogi Bortbytingar. Och mycket, mycket mer! Välkommen till en fullmatad bokmånad!

De är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021

Tobias Söderlund och Stef Gaines, aktuella med böckerna om Spökhunden Buster, och Martin Olczak och Anna Sandler, som skapat serien om den trolldomskunnige pojken Jack, är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nu kan du vara med och rösta!

Spännande spökäventyr med värme och djup

Tobias Söderlund kastar sig obehindrat mellan kittlande skräckscener och allvaret i när cancer drabbar en familj. Illustratören Stef Gaines karaktärsdrivna och detaljrika bilder adderar känsla och kuslighet till Ellen och Busters spökäventyr.

Nervkittlande upplösning av kritikerrosad serie

Den avslutande delen i Spökkamera-trilogin håller läsaren i ett järngrepp. Tempot är högt, liksom spänningen, och det går inte att sluta läsa. Tobias Söderlund blandar skickligt övernaturlig skräck och vardagsproblem – en kombination som gör att det blir otäckt på riktigt.

Nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2020!

Petter Lidbeck och Tobias Söderlund har båda nominerats till priset som delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!