bok

Du får vara hund

Tre berättelser om kärlek

Lise Indahl

Författare

Olga Nycander

Illustratör

Beskrivning

2023-01-10
Svenska
9-12

Författare

Lise Indahl

Illustratör

Olga Nycander

Illustratör Omslag

Olga Nycander

Formgivare omslag

Olga Nycander

Mediekontakt

Natascha Laszlo

Att vara kär kan vara roligt, pirrigt, hemligt, pinsamt, spännande och underbart. Men det betyder inte att det är lätt. Det vet huvudpersonerna i den här boken.

Frans är orolig för sin framtid. På lågstadiet tänkte han inte ett dugg på vad andra skulle tycka om det han sa eller gjorde. Så är det inte längre. När Agnes med det lockiga håret vill att de ska vara ihop är katastrofen ett faktum. Total kortslutning uppstår i hans skalle.

Cissi och Elli tycker att det är praktiskt att vara kär i samma kille. Elli är modigare än Cissi som måste tänka efter före, men tillsammans vågar de vad som helst.

Moa blir kär i nya killar hela tiden. Den ena är tristare än den andra tycker hennes bästis. Ärligt talat är faktiskt hundar betydligt sötare – och roligare att vara med.

Rakt, enkelt och underfundigt berättar Lise Indahl om kärlek ur tre mellanstadiebarns perspektiv. Olga Nycanders roliga bilder kompletterar stämningen perfekt.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2023-01-10

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129738506

Recensioner

Dagens Nyheter

”Tre novellpärlor om besvärlig mellanstadiekärlek.”

Steven Ekholm

Dagens Nyheter

”Tre sällsynt läsvärda noveller om den begynnande puberteten”

"Olga Nycanders illustrationer är just illustrativa på ett bra och för läsningen stöttande sätt. De fångar vardagen fint och hjälper till att öka mystiken i den första novellen." Martin Hellström

Gotlands Allehanda

”Härligt och besvärligt om kärlek.”

/Rosa Larsson Cedendahl

BTJ

”inkännande och samtidigt humoristiskt”

”I sin nya bok beskriver hon i tre noveller kärlekens våndor på ett inkännande och samtidigt humoristiskt sätt. Hon har en förmåga att komma med oväntade vändningar som överraskar läsaren. Hennes språk har ett direkt tilltal som engagerar och gör att novellerna passar fint som högläsning. /…/ Olga Nycander, utbildad på Konstfack, har gjort en stor mängd illustrationer till varje kapitel. Hon fokuserar på viktiga detaljer och fångar fint upp textens stämningar. Helhetsbetyg: 4.” Christina Wedenmark

 

Du får vara hund

Om boken

Att vara kär kan vara roligt, pirrigt, hemligt, pinsamt, spännande och underbart. Men det betyder inte att det är lätt. Det vet huvudpersonerna i den här boken.
Frans är orolig för sin framtid. På lågstadiet tänkte han inte ett dugg på vad andra skulle tycka om det han sa eller gjorde. Så är det inte längre. När Agnes med det lockiga håret vill att de ska vara ihop är katastrofen ett faktum. Total kortslutning uppstår i hans skalle.Cissi och Elli tycker att det är praktiskt att vara kär i samma kille. Elli är modigare än Cissi som måste tänka efter före, men tillsammans vågar de vad som helst.Moa blir kär i nya killar hela tiden. Den ena är tristare än den andra tycker hennes bästis. Ärligt talat är faktiskt hundar betydligt sötare – och roligare att vara med.Rakt, enkelt och underfundigt berättar Lise Indahl om kärlek ur tre mellanstadiebarns perspektiv. Olga Nycanders roliga bilder kompletterar stämningen perfekt.

Lise Indahl, Olga Nycander

Du får vara hund

 

Relaterat

Nyheter

Mitt i prick om kärlek

Att vara kär kan vara roligt, pirrigt, hemligt, pinsamt, spännande och underbart. Men det betyder inte att det är lätt. Det vet huvudpersonerna i den här boken. Genom tre varma och kloka berättelser med olika ingångar berättar Lise Indahl om kärlek ur tre mellanstadiebarns perspektiv. Olga Nycanders roliga bilder kompletterar stämningen perfekt.

Nya böcker i januari 2023

Bokåret 2023 börjar med ett förlösande ilskeutbrott i ARG – den fjärde boken i Lotta Olssons och Emma AdBåges hyllade känsloserie för små barn. Dessutom kommer nya bilderböcker om de knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang, en flerfaldigt prisad godnattsaga, klassiska visor, tankeväckande dikter och MYCKET mer!