bok

Göra slut

Kate Cann

Författare

Beskrivning

2002-04-05

Författare

Kate Cann

Flickornas favoritförfattare är tillbaka! Fliss tillvaro rasar samman när hon upptäcker att hennes pappa är otrogen. Hennes föräldrar bestämmer sig för att skiljas. För att fly mardrömmen hemma tyr hon sig alltmer till sin pojkvän Simon, han blir det viktigaste i hennes liv, det enda hon orkar bry sig om, den enda hon orkar träffa. Men även om han bryr sig om henne, gör han slut, han lämnar henne ensam att ta itu med problemen. Kate Cann har lyckats igen! Hon har skrivit ännu en bok med hög igenkänningsfaktor. Det är lätt att känna med Fliss när hon tvingas inse att det kan vara svårt att växa upp, att plötsligt finns det ingen där som kan berätta hur saker och ting ska vara, att det inte alltid blir som man tänkt sig. Kate Cann är född 1954 och bosatt i Essex, England. Hon arbetar som journalist och författare. Pressröster om Kate Canns tidigare böcker: ?En kul och smart berättelse utan döda punkter.? Vecko-Revyn om Dyk i ?En hjälp för framtida relationer!? BTJ om Djupt vatten ?En ovanlig bok där författaren skickligt och ärligt sätter o d på det vi sällan pratar om, och tar tonåringars känsloliv på djupt allvar.? BTJ om Över ytan Översättare: Ann Margret Forsström Omslag: Lotta Thunberg Läsarålder: från 12 år

Detaljer

Bokinformation

Originaltitel

Breaking up.

Originalspråk

Svenska

Översättare

Ann Margret Forsström

Publiceringsdatum

2002-04-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188877949

Antal Sidor

197

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.341

 

Släppa taget

Om boken

Elsa och Stella är tvillingar. De står varandra nära och gör nästan allting tillsammans, men de är ändå väldigt olika. Stella är social, utåtriktad och ibland tanklös medan Elsa är försiktig och omtänksam och inte alls har lika lätt att ta för sig av livet som sin syster. De blir ständigt hopblandade vilket irriterar dem. Bara för att de ser likadana ut är de inte samma på insidan! Trots att de är lojala mot varandra pågår det en ständig och outtalad tävling. Om betyg och prestationer men även om kärlek och vänskap.

Nu är det sista terminen i nian. Elsa har länge varit hemligt förälskad i Elliot, något som hon inte gjort någon sak av. För henne har det räckt att få vara i hans närhet. När de får en ny dramalärare i klassen ställs saker på ända. Läraren är ung och ambitiös och vill skapa konst. Tränga djupt in i själen. Stella är eld och lågor. Äntligen ska hon få utlopp för sin längtan efter att stå på scen! Elsa är inte alls lika övertygad. Ingen ska få blottlägga hennes inre. Särskilt inte när Elliot är i närheten. Systerskapet, vänskapen och kärleken sätts på hårda prov.

Katarina Andersson von Bredow, Kate Cann

Släppa taget

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården