bok

Göra slut

Kate Cann

Författare

Beskrivning

2002-04-05

Författare

Kate Cann

Flickornas favoritförfattare är tillbaka! Fliss tillvaro rasar samman när hon upptäcker att hennes pappa är otrogen. Hennes föräldrar bestämmer sig för att skiljas. För att fly mardrömmen hemma tyr hon sig alltmer till sin pojkvän Simon, han blir det viktigaste i hennes liv, det enda hon orkar bry sig om, den enda hon orkar träffa. Men även om han bryr sig om henne, gör han slut, han lämnar henne ensam att ta itu med problemen. Kate Cann har lyckats igen! Hon har skrivit ännu en bok med hög igenkänningsfaktor. Det är lätt att känna med Fliss när hon tvingas inse att det kan vara svårt att växa upp, att plötsligt finns det ingen där som kan berätta hur saker och ting ska vara, att det inte alltid blir som man tänkt sig. Kate Cann är född 1954 och bosatt i Essex, England. Hon arbetar som journalist och författare. Pressröster om Kate Canns tidigare böcker: ?En kul och smart berättelse utan döda punkter.? Vecko-Revyn om Dyk i ?En hjälp för framtida relationer!? BTJ om Djupt vatten ?En ovanlig bok där författaren skickligt och ärligt sätter o d på det vi sällan pratar om, och tar tonåringars känsloliv på djupt allvar.? BTJ om Över ytan Översättare: Ann Margret Forsström Omslag: Lotta Thunberg Läsarålder: från 12 år

Detaljer

Bokinformation

Originaltitel

Breaking up.

Originalspråk

Svenska

Översättare

Ann Margret Forsström

Publiceringsdatum

2002-04-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188877949

Antal Sidor

197

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.341

 

Släppa taget

Om boken

Tre tonårstjejer
Tre månader i Grekland
Kan det bli bättre? Att åka på semester med sin pojkvän borde vara underbart. Bara du och han, ensamma. Massor av tid ihop, sol och bad - rena himmelriket! Så vad gör du när han istället vill att du ska följa med honom och hans killkompisar och campa? Dumpar honom! När Kelly kommer till Grekland med Jade och Sara vet hon att hon har fattat rätt beslut. Huset är underbart, havet och solen fantastiska och friheten gör henne yr. Dagarna verkar oändliga, och nätterna … Det är helt enkelt helt perfekt! Ända tills en bil med fem bekanta killar i dyker upp … Sol, sand och bad, längtan, svartsjuka och kärlek. Och framför allt - om att få nya oväntade vänner och att stå upp för den man är, oavsett vad andra tycker!

Kate Cann

Släppa taget

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet