Meg Cabot

Foto av:

Ali Smith

Chicklit när den är som bäst!

Meg Cabot föddes i Bloomington, Indiana. Efter en humanistisk universitetsexamen flyttade hon till New York där hon försökte sig på en karriär som frilansillustratör. Illustrerandet kom dock snart i vägen för Meg Cabots verkliga passion - skrivandet. Så hon övergav drömmen om att bli illustratör och tog ett jobb som assistent vid New York universitet istället. Hon skrev på helgerna och på jobbet när hennes chef inte lade märke till det.
Meg Cabot har hittills utkommit med ett femtiotal böcker för både barn, tonåringar och vuxna. Hon skriver i princip jämt, även på semestern vilket inte alltid uppskattas av hennes make. Som barn skrev Meg Cabot en hel del fan fiction, men det var inte förrän i vuxen ålder som Meg bestämde sig för att försöka få något utgivet. Meg Cabots mamma hade börjat dejta en gammal mattelärare till Meg, ett trauma som bearbetas i serien En prinsessas dagbok.

15 miljoner ex och 38 länder

Meg Cabots böcker har sålt i 15 miljoner exemplar över hela världen och toppar ofta New York Times topplista. Serien En prinsessas dagbok har hittills publicerats i över 38 länder och har gjort dundersuccé som film. Andra omtyckta ungdomsböcker av författaren är Washington D. C., Nu eller aldrig, Idolen och Så blir du populär. Meg Cabot har en särskild känsla för allt det där man går och drömmer om som tonåring. Att det plötsligt visar sig att man är född prinsessa, att man räddar livet på en president, att det kommer en Hollywoodstjärna till ens skola som man får guida runt ...
Meg Cabot har även visat att hon kan skriva för en yngre målgrupp i böckerna om Allie Finkle - tjejen som alla mellanstadiekids vill ha som bästis.

Meg Cabot bor i New York och i Key West, Indiana, med sin man och katter (bland annat den enögda katten Henrietta).

Pressröster:
"En kvinnlig Adrian Mole."
Sundsvalls Tidning om En prinsessas dagbok

"Bridget Jones för yngre tonåringar!"
BTJ om En prinsessas dagbok

Kolla in Meg Cabots hemsida: www.megcabot.com
Och Allie Finkles hemsida: www.alliefinklesrules.com

Relaterat

Jagad

Om boken

När Robert kommer till vårdcentralen tror han att han bara ska genomgå en rutinundersökning för sitt magont. Men när läkarna för ner gastroskopiverktygen i magen på honom förstår de inte längre vad de ser. Plastgrejer. Silvertrådar. Metalldelar som rör på sig. Naken, bedövad och utlämnad hör Robert läkarnas chockade kommentarer: "Vad i helvete är det här?"
Så börjar Roberts tillvaro på rymmen. Han måste försöka att få reda på exakt vem - och exakt vad - han är. Våldsamt spännande action, perfekt att sätta i händerna på läsovilliga tonårskillar. Men under bladvändarspänningen finns även en existentiell udd - vad är det egentligen som gör en människa till en människa?

Meg Cabot, Kevin Brooks, Maggie Stiefvater

Jagad