bok

Tiara och Dr. Martens/Spotlight

Del 1+2

Meg Cabot

Författare

Beskrivning

2004-08-27
Svenska
12-15

Författare

Meg Cabot

Underhållande, snabbt och roligt! Meg Cabots böcker om Mia, en vanlig tonåring i New York, som plötsligt blir prinsessa av Genovia, har gått rakt in i tonårstjejernas hjärtan och ligger på topplistona i båd Europa och USA.

Tiara och Dr Martens
Mia var helt säker på att det inte kunde finnas något som var värre än att vara en 172 centimeter lång, plattbröstad fjortonåring som dessutom var usel i matte. Men hon hade fel, det kunde vara mycket värre … Plötsligt visar det sig att Mias pappa är prins av Genovia, ett lilleputtland i Europa. Ska hon nu tvingas ge upp sitt alldeles vanliga New York-liv i Dr. Marten-kängor?

Spotlight
Farmors prinsesslektioner fortsätter, mamma är gravid med matteläraren och Mia själv har fullt upp med att vänja sig vid sitt nya liv. Hon vet inte om hon gillar det där med att vara prinsessa, det var mycket enklare när allt var som vanligt.

Översättare Ann Margret Forsström.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-08-27

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188879936

Antal Sidor

480

Ryggbredd (mm)

37

Höjd (mm)

195

Vikt (kg)

0.518

Bredd (mm)

132

Recensioner

Pressröster om prinsessdagböckerna

"Underhållande läsning."BTJ om Kär?"En kvinnlig Adrian Mole."Sundsvalls Tidning"Bridget Jones för tonåringar."BTJ

 

Jagad

Om boken

Sextonåriga Em Watts, som i Airhead fick sin hjärna transplanterad till supermodellen Nikkis kropp, är på flykt. På flykt undan skolan, jobbet, sin familj, sina vänner, sig själv. Alla hon bryr sig om är rasande på henne och hela hennes tillvaro är på väg att krackelera.

Jagad är den tredje och avslutande delen i Meg Cabots Airhead-trilogi och tar vid precis där Att vara Nikki slutade. Alla trådar knyts samman och boken lämnar ingen läsare besviken.

Meg Cabot, Kevin Brooks, Maggie Stiefvater

Jagad

Relaterat