bok

Allie Finkles regler för tjejer - födelsedagsfesten

Meg Cabot

Författare

Inbunden

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2011-03-29
Svenska
9-12

Författare

Meg Cabot

Allie och hennes kompisar bestämmer att de ska gå på en gymnastikuppvisning tillsammans, men Allies mamma säger att hon måste gå på Brittanys födelsedagskalas i stället. Allie avskyr Brittany och vill inte alls gå, men när hon får veta vad det är för slags kalas ändrar hon sig. Fast hur ska hon förklara för sina kompisar att hon hellre går på hemska Brittanys fest än umgås med dem?

Allie bestämmer sig för att frisera sanningen en aning, även om det innebär att hon måste bryta mot sina egna regler …

Födelsedagsfesten är den femte, fristående boken Allie Finkle som försöker hålla ordning på sig själv, sin familj och sina kompisar med hjälp av en massa olika regler. Alla som någon gång har varit tio år kommer att känna igen sig!
Läs även: Flytten, Den nya tjejen, Bästisar och Scenskräck.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Glitter girls and the great fake out

Originalspråk

Engelska

Serie

Allie Finkle

Publiceringsdatum

2011-03-29

Läsordning

5

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129677386

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

196

Vikt (kg)

0.35

Bredd (mm)

141

Format

Inbunden

 

Jagad

Om boken

När Robert kommer till vårdcentralen tror han att han bara ska genomgå en rutinundersökning för sitt magont. Men när läkarna för ner gastroskopiverktygen i magen på honom förstår de inte längre vad de ser. Plastgrejer. Silvertrådar. Metalldelar som rör på sig. Naken, bedövad och utlämnad hör Robert läkarnas chockade kommentarer: "Vad i helvete är det här?"Så börjar Roberts tillvaro på rymmen. Han måste försöka att få reda på exakt vem - och exakt vad - han är. Våldsamt spännande action, perfekt att sätta i händerna på läsovilliga tonårskillar. Men under bladvändarspänningen finns även en existentiell udd - vad är det egentligen som gör en människa till en människa?

Meg Cabot, Kevin Brooks, Maggie Stiefvater

Jagad

 

Relaterat