bok

Allie Finkles regler för tjejer - Den nya tjejen

Beskrivning

2009-09-10
9-12
Fortsättningen på Allie Finkles regler för tjejer - Flytten!
För ung för En prinsessas dagbok? Då är det tur att Allie Finkle finns! Tjejen som älskar regler och som alla mellanstadiekids kommer att vilja ha som bästis.

Allie tycker att det ska bli jättespännande att börja i den nya skolan, i samma klass som Erica, Caroline och Sophie! Och hon älskar sin nya lärare, mrs Hunter. Det är bara ett problem. Rosemary, en av tjejerna i klassen, gillar inte Allie. Hon säger att hon ska spöa Allie efter skolan.
Alla kommer med råd om hur Allie ska tackla situationen. Erica tycker att Allie ska skvallra för mrs Hunter. Caroline vill att Allie ska försvara sig med aktivt ickevåldsmotstånd. Allies pappa lär henne att slåss, medan farbror Jay tycker att hon ska psyka ner sin motståndare. Hur ska Allie göra? Vem hade kunnat ana att det var så svårt att vara ny i klassen?

Roligt, snabbläst och med här-och-nu-känsla.

Regel nr 6: Om ett gäng femmor tycker att din lillebror är gullig - spela med!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Allie Finkle's rules for girls : the new girl

Originalspråk

Engelska

Publiceringsdatum

2009-09-10

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129671728

Antal Sidor

216

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

196

Vikt (kg)

0.382

Bredd (mm)

143

Format

Inbunden

Relaterat

Ålens nyckel

Om boken

I huset där Emma bor är det alltid fullt med folk och saker som händer. Emma har ingen egen hemnyckel och får vänta tills nån annan kommer och öppnar, när hon ska på toa är det jämt en massa spring av barn som ska bada och borsta tänder. Och när hon ska ta mat är soppan slut. Emma längtar efter lugn och ro, ett eget rum. Men så träffar hon en ål som i utbyte mot sitt liv ger henne en nyckel, en magisk nyckel ...
Ålens nyckel är Bjarke Stenbæk Kristensens debut. Det är en magisk saga med ett virrvarr av skrymslen och detaljer, men också en berättelse om vikten av att kunna dra sig undan, att få vara för sig själv en stund.

Bjarke Stenbæk Kristensen, Bjarke Stenbæk Kristensen

Ålens nyckel