bok

Allie Finkles regler för tjejer - Den nya tjejen

Beskrivning

2009-09-07
9-12
Fortsättningen på Allie Finkles regler för tjejer - Flytten!
För ung för En prinsessas dagbok? Då är det tur att Allie Finkle finns! Tjejen som älskar regler och som alla mellanstadiekids kommer att vilja ha som bästis.

Allie tycker att det ska bli jättespännande att börja i den nya skolan, i samma klass som Erica, Caroline och Sophie! Och hon älskar sin nya lärare, mrs Hunter. Det är bara ett problem. Rosemary, en av tjejerna i klassen, gillar inte Allie. Hon säger att hon ska spöa Allie efter skolan.
Alla kommer med råd om hur Allie ska tackla situationen. Erica tycker att Allie ska skvallra för mrs Hunter. Caroline vill att Allie ska försvara sig med aktivt ickevåldsmotstånd. Allies pappa lär henne att slåss, medan farbror Jay tycker att hon ska psyka ner sin motståndare. Hur ska Allie göra? Vem hade kunnat ana att det var så svårt att vara ny i klassen?

Roligt, snabbläst och med här-och-nu-känsla.

Regel nr 6: Om ett gäng femmor tycker att din lillebror är gullig - spela med!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Allie Finkle's rules for girls : the new girl

Originalspråk

Engelska

Publiceringsdatum

2009-09-07

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129671728

Antal Sidor

216

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

196

Vikt (kg)

0.382

Bredd (mm)

143

Format

Inbunden

Relaterat

Aldrig förstå, aldrig förlåta

Om boken

När Savanna får reda på att hennes pappa som ung avtjänat ett fängelsestraff för våldtäkt faller hennes värld i bitar. Hennes närmaste familj har hela tiden vetat, men ingen har berättat för henne! Alla i familjen framstår plötsligt som främlingar, och Savanna kämpar med att förstå. Hur kan hennes kärleksfulla pappa ha utfört en sådan fruktansvärd handling? Hur kan resten av familjen bara acceptera, gå vidare, förlåta?
En drabbande bok om familjehemligheter och om sådant som kommer i kölvattnet av ett brott. Finns det handlingar som aldrig går att sona eller förlåta?

Lina Stoltz

Aldrig förstå, aldrig förlåta