bok

Allie Finkles regler för tjejer - Scenskräck

Meg Cabot

Författare

Beskrivning

2010-08-26
Svenska
9-12

Författare

Meg Cabot

Allies klass ska sätta upp en teaterpjäs och alla tjejerna i klassen vill ha rollen som prinsessan Penelope. Allie med. Och som tur är vet hon hur hon lyckas kapa åt sig den ...

Allie tänker utnyttja sin mammas nya roll som filmrecensent på Good News! och farbror Jays hemliga förflutna som dramastudent. Men när hon får reda på att bästisen Sophie också vill ha huvudrollen blir saker och ting lite mer komplicerade - kan hon verkligen kämpa för att få huvudrollen och ändå kalla sig Sophies vän?

Allie är en nioårig tjej som försöker få koll på allt i fyran, som skriver ner regler som ska hjälpa henne att komma ihåg att vara en bra syster, elev och kompis - och att inte äta någonting som är rött. Det är en regel!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Allie Finkle's Rules for Girls. Stage Fright

Originalspråk

Engelska

Översättare

Maria Holst

Publiceringsdatum

2010-08-26

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129671919

Antal Sidor

256

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

197

Vikt (kg)

0.364

Bredd (mm)

143

Format

Inbunden

 

Jagad

Om boken

Sextonåriga Em Watts, som i Airhead fick sin hjärna transplanterad till supermodellen Nikkis kropp, är på flykt. På flykt undan skolan, jobbet, sin familj, sina vänner, sig själv. Alla hon bryr sig om är rasande på henne och hela hennes tillvaro är på väg att krackelera.

Jagad är den tredje och avslutande delen i Meg Cabots Airhead-trilogi och tar vid precis där Att vara Nikki slutade. Alla trådar knyts samman och boken lämnar ingen läsare besviken.

Meg Cabot, Kevin Brooks, Maggie Stiefvater

Jagad

Relaterat