bok

Allie Finkles regler för tjejer - Flytten

Meg Cabot

Författare

Beskrivning

2010-11-16
Svenska
9-12

Författare

Meg Cabot

När Allie Finkles föräldrar berättar att familjen ska flytta, vill Allie bara dö. Hur kul är det att flytta från det fina rummet med rosa heltäckningsmatta till ett läskigt gammalt ruckel med knarrande golv, bara för att ens mamma gillar att renovera? För att inte tala om att lämna alla klasskompisarna. Och det blir verkligen inte bättre av att grannkillen berättar att en zombiehand sägs härja på vinden till Allies nya hus … Det verkar nästan som om det inte finns några regler längre, och är det något Allie gillar så är det just regler. Därför skriver hon sina Regler för tjejer!

Meg Cabot är i högform i första delen om roliga, påhittiga Allie Finkle - tjejen som alla tioåringar kommer vilja ha som bästis.Regel nr 5: Man kan inte låta sin familj flytta in i ett spökhus.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Allie Finkles Rules for Girls: Moving day

Originalspråk

Engelska

Översättare

Maria Holst

Serie

Allie Finkle

Publiceringsdatum

2010-11-16

Läsordning

1

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129675948

Antal Sidor

224

Ryggbredd (mm)

19

Höjd (mm)

197

Vikt (kg)

0.41

Bredd (mm)

143

 

Jagad

Om boken

När Robert kommer till vårdcentralen tror han att han bara ska genomgå en rutinundersökning för sitt magont. Men när läkarna för ner gastroskopiverktygen i magen på honom förstår de inte längre vad de ser. Plastgrejer. Silvertrådar. Metalldelar som rör på sig. Naken, bedövad och utlämnad hör Robert läkarnas chockade kommentarer: "Vad i helvete är det här?"
Så börjar Roberts tillvaro på rymmen. Han måste försöka att få reda på exakt vem - och exakt vad - han är.

Våldsamt spännande action, perfekt att sätta i händerna på läsovilliga tonårskillar. Men under bladvändarspänningen finns även en existentiell udd - vad är det egentligen som gör en människa till en människa?

Meg Cabot, Kevin Brooks, Maggie Stiefvater

Jagad

 

Relaterat