bok

Ask & Embla

Per Nilsson

Författare

Daniel Ahlgren

Författare

Beskrivning

2003-09-02
Svenska

Författare

Per Nilsson, Daniel Ahlgren

Serieroman eller bilderbok för unga och vuxna. Ask & Embla handlar om en bänk, en kille och en tjej i en småstad.

Egentligen är han på väg till bankomaten, men när han får se henne på bänken sätter han sig också där. På torget, bakom statyn av Ask och Embla, sitter de. Två som inte känner varandra. Nu sitter vi här, du och jag, tänker han. Jag vet inte vem du är. Jag har aldrig sett dig förut ... Och så börjar han bygga världar.
Det finns vanliga tankar, funderingar och fantasier. Så tänkte han redan som liten. Vanliga tankar bara finns utan att man vet var de kommer ifrån. Funderingar däremot är liksom att föra ett samtal med sig själv inne i huvudet. Och fantasier är att bygga världar, befolka dem och sedan stiga in i dem. Vad som helst kan hända! Spänning, komedi, drama, romantik ... Och i alla äventyren är det han som spelar huvudrollen odh det finns bara lyckliga slut. Skurkarna får vad de förtjänar, hjälten blir hyllad och pussad. Mer mera ...

Text på vänster sida, svartvit bild på höger i en annorlunda novell/kortroman med seriekänsla. Här finns den träffsäkerhet, humor, fantasi och lekfullhet som vi känner igen från romanerna. Att verkligheten kan vara spännande som en film och livet ett äventyr är ett budskap som går som en röd tråd genom Per Nilssons författarskap.

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-09-02

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129659290

Antal Sidor

208

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.293

Bredd (mm)

132

Format

Häftad

 

Allt ska bli bra

Om boken

Pis liv förändras i ett slag precis innan höstterminen börjar. Hans föräldrar ska skiljas och Pi känner sig ensammare än någonsin. Men så börjar Eli i klassen. Han är annorlunda, liknar inte någon Pi mött tidigare. Det sägs att han inte kan cykla, och inte vet vad Minecraft är. Ingen vet var han kommer ifrån eller varför han inte kan stanna.

Under några dramatiska veckor blir livet som en tur i en bergochdalbana. Men till slut har Pi ändå lärt sig något om vänskap och kärlek. Och om att dansa.

Per Nilsson

Allt ska bli bra

Relaterat

Nyheter

Per Nilsson när han är som bäst!

I Augustprisade Per Nilssons nya roman Allt ska bli bra förlorar Pi fotfästet och hittar det igen med hjälp av Eli: ett ”Jesus-barn” med kraften att trösta.

Hjärtans Fröjd – nyinstiftat pris för ungdomslitteratur

Den flerfaldigt prisade författaren Per Nilsson har genom sin roman Hjärtans Fröjd fått ge namn åt ett nytt litteraturpris som ska delas ut till "årets svenska ungdomsroman".

Per Nilsson tilldelas Emilpriset

Smålandsakademin har nu utsett sina pristagare. Emilpriset, som delas ut med stöd av Astrid Lindgren AB, går i år till författaren Per Nilsson.

Inte längre duktiga flickor

Vill inte, vill bygger på verkliga händelser som inbegriper kärlek, vänskap, trakasserier och utstuderade hämndplaner. – Jag visste direkt att jag ville skriva berättelsen, säger den Augustbelönade författaren Per Nilsson.

Per Nilsson får Blekinge läns tidnings kulturpris år 2018

Priset delas sedan 2010 ut årligen av Blekinge Läns Tidning till nytänkande kulturutvecklare och kulturverksamma i Blekinge.