bok

I häxornas tid

Maj Bylock

Författare

Beskrivning

2006-03-23
Svenska
9-12

Författare

Maj Bylock

Samlingsvolym med de tre första delarna i den spännande häxserien. Ett fascinerande tidsdokument med starka kvinnoporträtt. Berättelsen om Anneli, som anklagas för att vara häxa, bygger på domprotokoll från 1600-talet om en flicka som ställdes inför rätta när barnen som hon skulle passa blev innebrända.

"Bylocks styrka är hennes språk, mjukt, rytmiskt, väl avvägt, lätt att ta till sig och ändå intensivt. --- Med knapp men tydlig rekvisita skapas en övertygande kvinnohistorisk och mentalhistorisk skildring."
Ying Toijer-Nilsson, BTJ

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-03-23

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129663921

Antal Sidor

416

Ryggbredd (mm)

33

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.508

Bredd (mm)

132

 

Robin Hood

Om boken

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

Relaterat