bok

Roberta Karlsson och kungen

Viveca Lärn

Författare

Eva Eriksson

Illustratör

Beskrivning

2006-04-10
Svenska
6-9

Författare

Viveca Lärn

Illustratör

Eva Eriksson

I den tredje fristående boken om Mimmi är det dags för sommarlov. Och tur är det, för Mimmi är lite trött. Hon har precis lärt sig att läsa, och nu kan hon inte låta bli att läsa alla ord hon ser. Till exempel alla nyttiga råd på filpaketet. Och skylten vid Enoks skoaffär kan hon heller inte låta bli att läsa var eviga gång hon går förbi. Det blir utmattande i längden!

Tur att Mimmi kan läsa är det också eftersom självaste kungen ska komma och bo hos Roberta Karlsson hemma i Göteborg, just när Mimmi är bortrest. Roberta skriver brev om det märkvärdiga besöket ...

Älskad barnboksklassiker med humorn intakt!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-04-10

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664706

Antal Sidor

144

Vikt (kg)

0.269

 

Ludde möter Blåvitt

Viveca Lärn, Micaela Favilla

Ludde möter Blåvitt

Nyheter

Gnistrande julmagi med Astrid Lindgren

Äntligen finns alla Astrids mest älskade julberättelser i en vacker samlingsvolym! Kom i stämning med Pippi, Madicken, Emil och alla de andra favoritfigurerna. Boken är lite av en smällkaramell med klassiska färgillustrationer av bland andra Ilon Wikland, Björn Berg, Ingrid Vang Nyman och Eva Eriksson.

Två bilderboksgiganter gör bok om den första kärleken

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan. Boken om Juan och Rosalia är deras första gemensamma bok på många år.

Två nyheter i Rabén & Sjögrens klassikerserie!

I år fyller Pija Lindenbaums älskade Gittan 20 år. Och Barbro Lindgrens och Eva Erikssons vilda bebi fyller 40. Det firar vi med nyutgåvor av de första böckerna som en del i vår klassikerserie!

Räven och Tomten i pop-up-version!

Kika bakom luckor och var beredd på andra effektfulla överraskningar! Nu kommer succéboken med luckor och effekter som förstärker både stämning och dramatik i den fina berättelsen.

Rabén och Sjögren startar klassikerserie!

En ny bokserie hyllar bilderböcker som blivit till odödliga klassiker genom åren. Böcker som älskats i generationer och som nu kommer i nya jubileumsutgåvor. Först ut är Pricken av H. A. och Margret Rey och Eva Erikssons Tandresan – Eller när Bella tappade en tand.