bok

Ludde blir en lirare

Viveca Lärn

Författare

Micaela Favilla

Illustratör

Beskrivning

2010-05-24
Svenska
9-12

Författare

Viveca Lärn

Illustratör

Micaela Favilla

Luddes hemligaste dröm är att börja spela fotboll.
Ibland trixar han med sin plastboll på gatan och hoppas att en fotbollstränare, från Milan eller Inter eller så, ska komma förbi och upptäcka honom.

Tyvärr vet Luddes mamma inte vad som är upp och ner på en fotboll. Och pappa som bor i Norrland gillar bara ishockey.
Men Ludde har tur. Han får börja spela i Rävarnas pojklag där Hugo är världens rättvisaste tränare. Ludde får spela lika mycket som den duktigaste killen i laget, han som kallas Lillen - för att han är så stor.
Ludde och Lillen blir bästa kompisar. När de inte spelar fotboll sorterar de fotbollsbilder.
-Tröttnar ni aldrig på fotboll? frågar Luddes mamma och Luddes fröken.
-Vi tröttnar väl inte på livet heller, svarar de.

Böckerna om Ludde är lättlästa toppenböcker för fotbollstokiga killar och tjejer, fyllda av värme och humor. Tonen är mitt i prick - det märks att Viveca Lärn är ett fotbollsfan.

"Precis så här är det! Många goda högläsningsstunder väntar familjer med idrottsknattar!"
Bibliotekstjänst

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Ludde - Lärn

Publiceringsdatum

2010-05-24

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129672923

Antal Sidor

80

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.257

Bredd (mm)

154

 

Ludde möter Blåvitt

Viveca Lärn, Micaela Favilla

Ludde möter Blåvitt

Ludde gör en Zlatan

Om boken

Viveca Lärn låter sin älskade karaktär Ludde göra drömresan till Italien där han får se en match med sin stora idol Zlatan. Kan det bli bättre?

Det är en spännande vår i Rävinge i Halland, särskilt för Ludde och de andra tolvåriga spelarna i Rävarna IF. Målvakten Henrys farfar, Boston-Gurra, har vunnit på trav och nu har han bjudit hela laget på en Italienresa. De ska åka buss (Loredana kör!) till Milano, och tränaren Hugo har ordnat så att Rävarna ska få möta ett italienskt pojklag i en vänskapsmatch. Och inte nog med det: de ska få gå och titta på en riktig match mellan Inter och Reggina - och i Inter spelar Zlatan.

Ludde älskar Zlatan och kan beskriva alla mål han gjort i italienska ligan, så nu tänker Ludde också bli proffs när han blir stor. Men vem kan vänta så länge? Plötsligt rusar Ludde in på plan.

"Det vardagliga språket gör den läsbar även för den som nyss lärt sig läsa."
BTJ om Ludde blir en lirare

Viveca Lärn

Ludde gör en Zlatan

Ett djur på fem bokstäver

Om boken

Viveca Lärn är en av vårt lands främsta och mest älskade barnboksförfattare. Nu är hon tillbaka med en ny djursaga - en fristående fortsättning på Kottsommar!

Hösten har kommit till Orust och Pigge och Gnidde, de populära igelkottarna från Kottsommar, har gått i ide. Då passar Ola och Lisa på att åka till Stockholm och Skansen med sin mamma. Men det som var tänkt att bli några mysiga dagar i huvudstaden förvandlas snart till ett riktigt höstlovsäventyr. Det börjar redan på tåget när Olas lilla mus smiter och ställer till det rejält. Fast det är ingenting i jämförelse med uppståndelsen det blir när Ola lyckas smuggla med sig en lemur hem från Skansen ...

"Barnporträtten är levande /.../ Det är en mycket rolig bok. Lärns suveräna barnrepliker ger dråpliga exempel på barns logik och sätt att tänka."
BTJ om En barkbåt till Eddie

"Det här är en bok som jag önskar alla som ska börja skolan."
BTJ om En ettas dagbok

"Det vardagliga språket gör den läsbar även för den som nyss lärt sig läsa."
BTJ om Ludde blir en lirare

Böcker med stämpeln "Läsa själv" är speciellt anpassade för nybörjarläsaren i åldersgruppen 6-9 år. Det är roliga och spännande böcker som ska få även de lite mer ovilliga läsarna att vilja vända blad. Texten har större grad, mer luft mellan raderna, kortare kapitel och många illustrationer som bryter av textmassan. Kort sagt: Böcker i "Läsa själv"-serien ska skapa läslust!

Viveca Lärn, Amanda Eriksson

Ett djur på fem bokstäver

 

 

Relaterat

Nyheter

Att våga eller inte våga – det är frågan!

Micaela Favilla är tillbaka med den tredje boken i serien om Lillis. Böcker som är perfekta för nybörjarläsarna som precis vuxit ur lättläst och vill börja med kapitelböcker.

”Det är kul att våga sporta runt bara!”

Lillis älskar sport. Speciellt fotboll. Helst med många bollar samtidigt. I en ny serie får vi lära känna Lillis, en underbar huvudperson med stor personlighet.