bok

Luddes första cup

Viveca Lärn

Författare

Micaela Favilla

Illustratör

Beskrivning

2010-05-19
Svenska
9-12

Författare

Viveca Lärn

Illustratör

Micaela Favilla

Rävarnas fotbollslag åker på bussresa till Hudiksvall för att möta andra knattelag. Det blir en spännande resa, ibland så spännande att Ludde önskar att han gillade att bita på naglarna ...

Turneringen i Hudiksvall bjuder på flera rafflande matcher mot andra knattelag, som Sofforna, Humlorna och Bränslet.
Luddes pappa kommer och tittar på. Han är så stolt att han kan spricka när Ludde nickar bollen i mål, fast han annars brukar tycka att ishockey är livet.

Böckerna om Ludde är lättlästa toppenböcker för fotbollstokiga killar och tjejer, fyllda av värme och humor. Tonen är mitt i prick - det märks att Viveca Lärn är ett fotbollsfan.

"Fotbollsglädje och massor av skratt."
Örebrokuriren

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Ludde - Lärn

Publiceringsdatum

2010-05-19

Läsordning

2

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129672930

Antal Sidor

80

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.187

Bredd (mm)

156

 

Viveca Lärn, Jessica Palmgren

Bland fimpar och rosor

Ludde göre en Zlatan

Om boken

Viveca Lärn låter sin älskade karaktär Ludde göra drömresan till Italien där han får se en match med sin stora idol Zlatan. Kan det bli bättre?

Det är en spännande vår i Rävinge i Halland, särskilt för Ludde och de andra tolvåriga spelarna i Rävarna IF. Målvakten Henrys farfar, Boston-Gurra, har vunnit på trav och nu har han bjudit hela laget på en Italienresa. De ska åka buss (Loredana kör!) till Milano, och tränaren Hugo har ordnat så att Rävarna ska få möta ett italienskt pojklag i en vänskapsmatch. Och inte nog med det: de ska få gå och titta på en riktig match mellan Inter och Reggina - och i Inter spelar Zlatan.

Ludde älskar Zlatan och kan beskriva alla mål han gjort i italienska ligan, så nu tänker Ludde också bli proffs när han blir stor. Men vem kan vänta så länge? Plötsligt rusar Ludde in på plan.

"Det vardagliga språket gör den läsbar även för den som nyss lärt sig läsa."
BTJ om Ludde blir en lirare

Viveca Lärn

Ludde göre en Zlatan

 

 

Relaterat

Nyheter

Att våga eller inte våga – det är frågan!

Micaela Favilla är tillbaka med den tredje boken i serien om Lillis. Böcker som är perfekta för nybörjarläsarna som precis vuxit ur lättläst och vill börja med kapitelböcker.

”Det är kul att våga sporta runt bara!”

Lillis älskar sport. Speciellt fotboll. Helst med många bollar samtidigt. I en ny serie får vi lära känna Lillis, en underbar huvudperson med stor personlighet.