bok

Odla

Steg för steg

Clara Lidström

Författare

Annakarin Nyberg

Författare

Katy Kimbell

Illustratör

Beskrivning

2015-03-10
Svenska
6-9

Författare

Clara Lidström, Annakarin Nyberg

Illustratör

Katy Kimbell

Formgivare omslag

Li Söderberg

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Bästa måltidsbok för barn".

Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från föräldrar? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör-det-själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till lågstadiebarnet som gillar att baka, fixa och odla.

Odla innehåller tydliga beskrivningar på lätta odlingsprojekt att pyssla med, till exempel att odla tomater och solrosor, sätta vitlök och laga vitlöksost, göra ett spel av bönor eller varför inte se vad naturens skafferi har att erbjuda? Alla beskrivningarna är lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-03-10

Läsordning

0

Omslagsfotograf

Clara Lidström

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129697360

Recensioner

”Ökad kunskap om hur maten blir till ger också ökad respekt för råvarorna.” /SvD

"Ökad kunskap om hur maten blir till ger också ökad respekt för råvarorna. Man säger inte blää om de morötter man själv vattnat och tagit hand om en hel sommar. Den insikten ligger bakom den här boken som riktar sig till barn i lågstadieåldern. Här finns tecknade beskrivningar av lätta odlingsprojekt, från tomater och solrosor till vitlök och potatis. Samt en extra lektion i att plantera harbajs och göra roliga frisyrer av snabbväxande gräs."

”Exemplen visas i både text och bild, steg för steg på ett lättsamt och överskådligt vis.” /Trelleborgs Allehanda

”Liksom i de tidigare böckerna är upplägget roligt och illustrationerna fina och färgglada.” /Sundsvalls Tidning

”… humoristiska och lustfyllda odlingstips, exempelvis att plantera harspillning för att se vad haren har ätit.” /Sköna Hem

”Den här boken är klockren till målgruppen barn. Lätta och roliga tips på projekt som handlar om odling. Saker som är roliga att göra tillsammans …” /Gefle Dagblad

familjensundberg.se

”Projekten är roliga och enkla och lockar garanterat fram barnens kreativitet och skaparlusta.”

"Boken är skriven på ett mycket lättsamt sätt. Det är bild- och textinstruktioner samt fakta blandat med rolig kuriosa. Projekten är roliga och enkla och lockar garanterat fram barnens kreativitet och skaparlusta. Det kommer inte vara några större svårigheter för barnen att följa de illustrativa bilderna och förklaringarna utan jag tror att de galant klarar av flera av projekten helt på egen hand."

www.tv4.se

Clara Lidström och Annakarin Nyberg gästar Vardagspuls

 

Barnens stora kokbok

Om boken

Släpp loss barnen i köket! Våren 2014 släpptes Baka, första delen i den prisbelönta Steg-för-steg-serien av Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg, och framgången lät inte vänta på sig. Baka blev samma år utnämnd till årets bästsäljare i kategorin kokbok av Adlibris.

Sedan dess har fler titlar i serien släppts, och nu har det blivit dags att samla några av dem i Barnens stora kokbok. Den här kokboken vänder sig direkt till barnen, och känslan som förmedlas är "det här kan jag göra själv"! Instruktionerna är tydligt och lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg - och det är omöjligt att inte smittas av skaparglädjen som genomsyrar boken.

Barnens stora kokbok innehåller alla recept från Baka, Laga och Kalas samt tio nya recept på mellanmål.

Priser och utmärkelser:

Baka: Årets bästsäljare i kategorin kokbok, 2014 (Adlibris)
Odla: Årets måltidslitteratur, kategorin barn och ungdom, 2015 (Måltidsakademien)
Odla: Nominering till Carl von Linné-plaketten i kategorin bästa fackbok för barn eller ungdomar, 2015 (Svensk biblioteksförening)

Clara Lidström, Annakarin Nyberg, Katy Kimbell

Barnens stora kokbok

 

Relaterat

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Stora roliga skogsboken

Om boken

Lek i skogen året runt!

Det finns massor av kul att hitta på i skogen! Leta vårtecken, spela naturbingo, gör en igelkottskoja, pyssla med löv och kastanjer, baka egna talgbollar till hungriga småfåglar, kasta prick med kottar och mycket mer. Här kommer en bok sprängfylld med tips på roliga aktiviteter, pyssel, bus och lek som passar både stora och små. Boken är uppdelad i de fyra årstiderna så att det blir enkelt att hitta något att göra som passar extra bra på våren, sommaren, hösten eller vintern. Allt detta varvas med spännande fakta om Sveriges djur och natur. Visste du till exempel att björnar sover 200 dagar om året eller att citronfjärilen har 6000 ögon?

En maffig bok som räcker länge - den enda du behöver för att ha roligt i skogen hela året om!

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Illustratören Cecilia Heikkilä är en mästare på djur och natur och har skapat de underbara bilderna som inspirerar till att ge sig ut och upptäcka i skog och mark.

Julia Wiberg, Cecilia Heikkilä

Stora roliga skogsboken

Nyheter

”Barnens stora kokbok” vinnare i Årets svenska Måltidslitteratur

Ett varmt grattis till Clara Lidström och Annakarin Nyberg!

Att tänka på när du går på auktion

Ska du på auktion i sommar? Här tipsar Annakarin Nyberg om hur du lyckas med att göra riktiga auktionsfynd.

Vi bjuder på ett recept från ”Barnens stora kokbok”

Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg kommer äntligen med en ny kokbok där de samlar alla sina bästa recept från steg-för-steg serien.