bok

En världsomsegling under havet

Maj Bylock

Författare

Jules Verne

Författare

Beskrivning

2014-03-31
Svenska
9-12

Författare

Maj Bylock, Jules Verne

Långt före ubåtarnas tidevarv skrev Jules Verne denna märkliga roman som fängslade samtiden och sedan dess blivit en levande klassiker.

När professor Aronnax, hans trogne betjänt Conseille och den kanadensiske harpuneraren Ned Land går ombord på fregatten Abraham Lincoln anar de inte vad som väntar dem. Men genom ödets nyck räddas de ur sjönöd av kapten Nemo och blir "fria" fångar ombord på hans Nautilus.

Under de långa färderna med denna märkliga undervattensbåt öppnar sig havens alla hemligheter för dem. Men inte ens de vackraste fiskarna eller de underbaraste korallreven kan fördriva den känsla av svart hot, grymhet och dom som vilar över farkosten och dess kapten.

En världsomsegling under havet hör tillsammans med Jorden runt på 80 dagar till Jules Vernes oförglömliga mästerverk.
Boken presenteras nu i Norstedts klassikerserie med ett nyskrivet förord av Lena Andersson.Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Vingt mille lieus sous les mers.

Originalspråk

Franska

Översättare

Roland Adlerberth

Serie

Ljudboksklassiker

Publiceringsdatum

2014-03-31

Läsordning

4

Inläsare

Torsten Wahlund

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129693904

 

Robin Hood

Om boken

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

 

Relaterat