bok

Det lysande ögat

Laura Trenter

Författare

Tony Manieri

Författare

Beskrivning

2005-08-03
Svenska
6-9

Författare

Laura Trenter, Tony Manieri

Den gamla kvarnen har stått tom och övergiven så länge man kan minnas. Inte konstigt att Nadja och Charlie anar oråd när det plötsligt börjar lysa i den tidigt en morgon. Kan det ha något med legenden om den olycklige sjömannen att göra? Han som simmade i land efter ett skeppsbrott för mer än hundrafemtio år sen. Och den gamle fyllgubben Edward, som seglat jorden runt, på vilket sätt är han inblandad? När Nadjas och Charlies klasskompis Jackie sen försvinner och de hittar hennes sko uppspolad på stranden börjar ett kusligt och spännande äventyr där Nadja och Charlie råkar ut för den ena faran efter den andra . Det lysande ögat är den första boken i serien om de kluriga Duodeckarna. Ett vilt, mystiskt och spännande äventyr!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Duodeckarna

Publiceringsdatum

2005-08-03

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185243242

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

208

Vikt (kg)

0.393

Bredd (mm)

155

 

Puman

Om boken

En ny slags berättelse av spänningens mästare. Det är ingen deckare den här gången utan det är mystiskt, märkligt och oförklarligt. Men, som vanligt, är det mycket spännande.

På nätterna händer något märkligt. En puma dyker plötsligt upp och hämnas, till exempel attackerar den skolans mobbargäng. Och vad har den med Sanna att göra? Och Sannas döda mamma, inte kan väl hon komma tillbaka?

Laura Trenter är barnens favoritförfattare, hennes böcker har allt: spänning, realism och fantastiska händelser, händelser som alltid lojalt skildras ur barnens perspektiv - ofta är hon inte nådig mot vuxenvärldens oförståelse för barnens upplevelser. Hennes böcker är fulla av gåtor och spännande trådar, alltid så trovärdigt och realistiskt att det skulle kunnat vara på riktigt. Och framför allt, de är så lätta att läsa.

Laura Trenter

Puman

 

Relaterat