Nytt äventyr med barnens favorit Jack!

Foto av :

Magnus Liam Karlsson

Publicerad:

2022-10-10

Martin Olczaks och Anna Sandlers succéserie får nu en fortsättning! Vargar på T-centralen är första delen i den nya serien Jacks öde. Det blir ett spännande och läskigt äventyr där hela familjen, tillsammans med den tjuriga vätten Rurik, får ge sig i kast med urgammal och livsfarlig magi från Vikingatiden!

När Jack vaknar på morgonen tänker han att det här ska bli den bästa dagen någonsin! Det är nämligen dags för Tanto-cupen, en stor innebandyturnering med lag från hela Sverige, och Jack och hans kompisar har sett fram emot den i flera veckor. 

Men vi får inte glömma att Jack inte är någon vanlig 11-åring. När han ska äta frukost är plötsligt halva hans pekfinger borta?! Vad är det som händer? Håller han på att bli osynlig? Vilka magiska krafter ligger bakom detta? 

Det blir ingen innebandyturnering för Jack, i stället packar hela familjen ihop sig och ger sig ut till vikingaön Birka. Kanske kan de finna svaret på gåtan där?

– Som barn älskade jag den nordiska mytologins berättelser om asagudar, jättar och vidunderliga monster. Nu – 40 år senare – känns det väldigt spännande att glänta på dörren till den världen … och låta Jack kliva in över tröskeln, berättar Martin Olczak.

Vargar på T-centralen är första delen i den nya bokkvartetten "Jacks öde". Tidigare har Martin Olczak och Anna Sandler skrivit och illustrerat hela sexton böcker, uppdelade på fyra äventyr, sedan premiären 2011. Böckerna om den trolldomskunnige pojken Jack är riktiga lågstadiefavoriter och har sålts i närmare 700 000 exemplar. Den allra första boken Trolldom i Gamla Stan, och senare även Gastar i Göteborg, delades ut som bokgåvor till alla tredjeklassare i Göteborgs kommun år 2013 respektive 2020. Den första bokserien "Jakten på Jack" var också årets sommarföljetong i Sveriges radio Barnradion 2020 och Stadsmuseet i Stockholm har under flera år arrangerat populära guidade stadsvandringar i Jacks fotspår.

Relaterat

Vargar på T-centralen

Martin Olczak, Anna Sandler, Anna Sandler

Vargar på T-centralen

Relaterade artiklar

Klassens emotjej och poppiskille förenas i kampen mot blodtörstiga odjur

Nu är det premiär för en helt ny bokserie av Martin Olczak, författaren bakom succéböckerna om Jack. Det blir spänning, det blir känslor, det blir FRUKTANSVÄRDA GREJER SOM INGEN FÅR VETA. För illustrationerna står Lina Blixt.