En legend. Två barn. Och tusen vilda troll …

2020-01-17

Illustration av:

Anna Sandler

Succéserien om Jack fortsätter! Nu kommer den andra delen av äventyret Legenden om Jack och resan genom Sverige går vidare.


– Det är omöjligt. Jag kommer ALDRIG att hitta dem, muttrade jag och rullade barnvagnen längs den långa, dammiga landsvägen. Hela dagen hade jag vandrat genom Göteborg. Det hade vimlat av människor och spårvagnar. Men nu syntes bara skog.

Jack vandrar ensam och övergiven längs en landsväg. I barnvagnen ligger inte hans lillasyster Ebba, utan trollungen Nåni. Ebba har blivit bortrövad av trollen, och hans föräldrar, moster Betty och vätten Rurik tillfångatagna. 

Dödskallar i domkyrkan, som är andra delen i serien Legenden om Jack, får vi stifta bekantskap med en trollunge, flera hustomtar och den sedan länge döde vetenskapsmannen Carl von Linné. Sökandet efter Ebba och resten av familjen tar Jack till Uppsala, och tvingar honom att utöva förbjuden, svart magi.

Martin Olczak och Anna Sandler har med succéserien om Jack skapat slukarläsning för lågstadiebarnen sedan den första boken, Trolldom i Gamla stan, gavs ut 2011. Totalt har böckerna sålt i närmare 450 000 exemplar! Dödskallar i Domkyrkan är den andra delen i det fjärde äventyret och den fjortonde boken i ordningen sedan premiären! Den nya bokserien, som startade med Gastar i Göteborg (2019), går att läsa fristående från de tidigare delarna. 

En förklaring till att böckerna blivit så populära kan vara att böckerna upplevs som lagom långa och att de har högt tempo och cliffhangers som gör att man bara måste läsa vidare. Dessutom ger Anna Sandlers bilder liv åt fantastiska varelser och spännande miljöer! Jack-fans över hela landet väntar nu ivrigt på att få läsa fortsättningen i den nya serien och se hur det går för Jack, Ebba och de andra.

Martin Olczak och Anna Sandler låg även bakom 2019 års julkalender i Sveriges Radio: "Biggest Bang" om Tyra, hennes bror Lukas och hunden Rufsa som ger sig ut i universum på ett galet kosmiskt äventyr i farmors gamla Fiat.

Relaterat

Dödskallar i domkyrkan

Om boken

Ensam och övergiven vandrar Jack längs en landsväg. I barnvagnen ligger inte hans nyfödda lillasyster Ebba, utan trollungen Nåni. Ebba har kidnappats av trollen, och Jacks föräldrar, moster Betty och vätten Rurik är försvunna, antagligen tillfångatagna. Men som tur är dyker hjälp upp från ett oväntat håll ...

I Dödskallar i domkyrkan, som är andra delen i serien Legenden om Jack, får vi stifta bekantskap med en trollunge, flera hustomtar och den sedan länge döde vetenskapsmannen Carl von Linné. Sökandet efter Ebba och resten av familjen tar Jack till Uppsala, och tvingar honom att utöva förbjuden, svart magi.

Böckerna om Jack är perfekta att läsa själv: lagom långa, högt tempo och cliffhangers som gör att man bara måste läsa vidare. Anna Sandlers bilder ger liv åt fantastiska varelser och spännande miljöer! Jack-fans över hela landet väntar nu ivrigt på att få läsa fortsättningen i den nya serien och se hur det går för Jack, Ebba och de andra.

Martin Olczak, Anna Sandler

Dödskallar i domkyrkan

Relaterade artiklar

Nytt äventyr med barnens favorit Jack!

Martin Olczaks och Anna Sandlers succéserie får nu en fortsättning! Vargar på T-centralen är första delen i den nya serien Jacks öde. Det blir ett spännande och läskigt äventyr där hela familjen, tillsammans med den tjuriga vätten Rurik, får ge sig i kast med urgammal och livsfarlig magi från Vikingatiden!