Jacks äventyr fortsätter och nu går färden norrut

Illustration av:

Anna Sandler

Publicerad:

2020-07-21

Martin Olczak och Anna Sandler är dubbelt aktuella med sina äventyrsböcker om den trolldomskunnige pojken Jack. Den första delen i serien, Jakten på Jack, är årets sommarföljetong i Barnradion och nu kommer en ny del i den fjärde spännande bokserien Legenden om Jack. I den nya boken bär färden norrut, mot gruvorna i nordligaste Sverige.

Jack och hans familj är på resa genom Sverige för att rädda lillasyster Ebba som kidnappats av troll. Från Stockholm har de färdats till Göteborg, vidare till Uppsala och nu bär det av norrut. I Vidunder på Arlanda möter vi Jack som tillsammans med moster Betty, vätten Rurik och trollungen Nåni är på väg i en gammal skrotbil till grottan där det ökända trollet Bergadrottningen bor. Allt pekar nämligen på att det är hon som har kidnappat Ebba. Fast det verkar som om någon, eller några, tänker ställa till med vilken katastrof som helst för att Jack och hans vänner inte ska komma fram…

Martin Olczak och Anna Sandler bor i Stockholm där Jackböckerna för det mesta utspelar sig och brukar ha miljöerna nära till hands när de ska undersöka saker och ting. Globen, Gröna Lund och Gamla stan ligger ju bara några stenkast bort. Men Legenden om Jack utspelar sig i nästan hela Sverige och paret har varit lika noggranna som vanligt i sitt förarbete inför bokserien.

– Vi har vandrat på gatorna i Göteborg, besökt domkyrkan i Uppsala och åkt på den fantastiska Höga Kusten-bron, berättar duon bakom succéserien. Men det tuffaste och mest spännande var att resa till Kiruna i nordligaste Norrland och åka ner i järngruvan, 500 meter ner i det kolsvarta urberget. Wow! Och där hamnar förstås också Jack och hans vänner …

Vidunder på Arlanda är den tredje delen i det fjärde äventyret Legenden om Jack, och den femtonde boken i ordningen sedan premiären 2011. Böckerna om Jack är riktiga lågstadiefavoriter och har sålts i närmare en halv miljon exemplar!

De första två delarna i Legenden om Jack är Gastar i Göteborg och Dödskallar i domkyrkan. Bokserien går att läsa fristående från de tidigare, men om man vill läsa alla böcker finns de tre första serierna om Jack samlade i Jakten på Jack - Samlingsvolym, Spådomen om Jack - samlingsvolym och Jacks förbannelse - samlingsvolym

Relaterat

Vidunder på Arlanda

Om boken

Om någon för ett par dagar sedan hade sagt till Jack att han skulle åka till Norrland i en gammal skrotbil, tillsammans med en trollunge, skulle han nog ha trott att det var ett skämt. Men nu sitter han där, i skrotbilen, med moster Betty, vätten Rurik och trollungen Nåni, på väg till grottan där det ökända trollet Bergadrottningen bor. Allt pekar nämligen på att det är hon som har kidnappat Jacks lillasyster Ebba.
Fast det verkar som om någon, eller några, tänker ställa till med vilken katastrof som helst för att Jack och hans vänner inte ska komma fram.

Vidunder på Arlanda är den tredje, spännande delen i serien Legenden om Jack.

Böckerna om Jack är perfekta att läsa själv: lagom långa, högt tempo och cliffhangers som gör att man bara måste läsa vidare. Anna Sandlers bilder ger liv åt fantastiska varelser och spännande miljöer! Jack-fans över hela landet väntar nu ivrigt på att få läsa fortsättningen i den nya serien och se hur det går för Jack, Ebba och de andra.

Tidigare delar i serien är: Gastar i Göteborg och Dödskallar i domkyrkan.

Martin Olczak, Anna Sandler

Vidunder på Arlanda

Relaterade artiklar

Nytt äventyr med barnens favorit Jack!

Martin Olczaks och Anna Sandlers succéserie får nu en fortsättning! Vargar på T-centralen är första delen i den nya serien Jacks öde. Det blir ett spännande och läskigt äventyr där hela familjen, tillsammans med den tjuriga vätten Rurik, får ge sig i kast med urgammal och livsfarlig magi från Vikingatiden!