bok

Marie och Mårten i Nya världen

Maj Bylock

Författare

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2003-09-02
Svenska
9-12

Författare

Maj Bylock

Femte delen i vallon-serien!

Äntligen kan Marie och Mårten bygga upp ett gemensamt hem, en ny tillvaro. Fängslande berättelse om de två som till sist fick varann och fann sin tillflykt utanför New York på 1600-talet.

Efter en flera månader lång och besvärlig resa kommer Marie och Mårten till Amerika, drömmarnas och hoppets land. Här ska de börja om på nytt, lämna allt det gamla och svåra bakom sig. Men det är mycket som känns ovant och lite farligt, inte minst för att Marie och Mårten nu har ansvar för Henri, en liten pojke vars mor dog under båtresan.

Att följa nybyggarlivet vid Hudsonfloden på 1600-talet är oerhört intressant. Det är inte svårt att föreställa sig Maries rädsla för indianer och vilda djur. Hon är ju ofta ensam med pojken i stugan hela dagarna medan Mårten försörjer dem som smed. Och när Mårten träffar Snabbfot och förstår vad indianen har gått igenom slås han av en tanke: Tänk om Snabbfot vill hämnas på de vita för vad de en gång gjorde mot hans far ...

Berättelsen om Marie och Mårten är både spännande och romantisk. Det är ett stort äventyr att följa deras öden i landet där allt tycks vara möjligt.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-09-02

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658422

Antal Sidor

208

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.422

Bredd (mm)

150

 

Robin Hood

Om boken

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

Relaterat