bok

Spöket på Örneborg

Maj Bylock

Författare

Katarina Strömgård

Illustratör

Beskrivning

2001-09-05
Svenska

Författare

Maj Bylock

Jean har hunnit bli 17 år. Han hade hoppats få lära sig göra klockor hos Mäster Klang. Men i stället får han smida stormhattar och harnesk. Dessutom blir han trakasserad och utnyttjad av Mästers son Patrik. Att han blir förälskad i dottern i huset gör inte saken bättre. Men när Greve Örn råkar tappa nyckeln till tornkammaren där han letar efter förfädernas gömda skatter är det bara Jean som kan smida en nyckel som passar. Detta är tredje delen i Maj Bylocks Vallonserie. Läs också Flykten till järnets land, Den svartes hemlighet och Klockan och döden.

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2001-09-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129653441

Antal Sidor

186

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.387

 

Robin Hood

Om boken

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

 

Relaterat

Nyheter

Om längtan efter älskad mormor

Bilderbokspärla med förtrollande bilder! Katarina Strömgård är tillbaka med en fristående uppföljare till älskade En hemlig katt. Den här gången handlar det om att inte få hälsa på sin sjuka mormor – ett ämne som varit extra aktuellt de senaste åren. 

Magiskt äventyr om att tappa bort sina föräldrar

Augustprisbelönade duon Ylva Karlsson och Katarina Strömgård är tillbaka med ännu en sagolik berättelse om ett av barndomens stora trauman. Krokodiljakten eller när Ester kom bort i affären kombinerar magi, vardagsrealism och ett ämne som både barn och vuxna kan känna igen sig i.

Brännande längtan och varannan vecka-liv

Deras samarbete har tidigare resulterat i ett Augustpris. Nu är Bo R Holmberg och Katarina Strömgård aktuella med en bilderbok om syskonkärlek, varannan vecka-livet och stark längtan.

Magiskt bilderboksäventyr av prisad duo

Augustvinnarna Ylva Karlsson och Katarina Strömgård är tillbaka med en sagolik berättelse om ett av barndomens stora trauman. Nappresan – Eller När Ester slutade med napp tar läsarna med på en resa till en magisk värld.