bok

Heja Lovisa!

Mats Wänblad

Författare

Beskrivning

2005-01-07
Svenska
9-12

Författare

Mats Wänblad

Först kommer A-laget, sedan killarna, sedan ingenting, sedan tjejerna. Lovisas mamma vill att Lovisa ska börja spela cello, men Lovisa själv gör vad som helst för att slippa. Hon börjar till och med hellre med fotboll. Tjejlaget i Råninge BK har redan varit igång ett tag och Lovisa kastas rakt in i träningar och matcher. Mamma och pappa begriper ingenting, men det är i alla fall bättre än Isabellas pappa, som alltid står vid planen och skriker. Han verkar vilja vinna mer än tjejerna själva. Värre är att Tussan, Lovisas bästis, inte heller fattar något. Allt eftersom fotbollen blir viktigare och viktigare i Lovisas liv, vidgas sprickan i deras vänskap. Böckerna om elvaåriga Lovisa handlar om fotboll. Men också om föräldrar som inget fattar, tränare som inte räcker till, om vänskap, solidaritet och laganda. Mats Wänblad är författare, fotbollstränare och fotbollspappa. Han har tidigare skrivit en mängd faktaböcker och bilderböcker. Böckerna om Lovisa: Heja Lovisa Akta rygg Lagets stjärna

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-01-07

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662108

Antal Sidor

160

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.216

Bredd (mm)

135

 

Familjen Monstersson - samlingsvolym 2

Mats Wänblad, Pelle Forshed

Familjen Monstersson - samlingsvolym 2

Vårt lilla landslag och stora klubben

Om boken

En morgon står det en kvinna och delar ut lappar på skolgården. Hon kommer från Storvikens SK och vill bjuda in alla barn till en fotbollsdag. Emi och Ficke bestämmer sig för att gå, och de tar med sig resten av Lilla landslaget.

Men måste man vara med i en riktig klubb för att spela fotboll? Lilla landslaget har ju redan sin tränare Roya, och Milan som dömer när de spelar matcher på planen hemma på gården. Det här med laguttagning och klubbtröjor och vuxna som ska bestämma verkar mest krångligt, tycker Ficke. Särskilt om alla kompisar inte hamnar i samma lag. Och om alla inte har råd med medlemsavgiften
Vårt lilla landslag dribblar vidare i den här tredje boken i serien, som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Mats Wänblad skriver de populära, lättlästa böckerna om Familjen Monstersson och Maria Andersson Keusseyan har illustrerat ett flertal roliga faktaböcker för slukaråldern, till exempel Ormtjusarna och Råttsvansarna. Både författaren och illustratören har ett stort fotbollsintresse.

Mats Wänblad, Maria Andersson Keusseyan

Vårt lilla landslag och stora klubben

Relaterat

Nyheter

Lättläst med Katten Nils och Familjen Monstersson

I två helt nya böcker i vår populära Lättläst-serie löser Katten Nils och hans kompisar ett mysterium medan 10-årsjubilerande Familjen Monstersson skapar en skrämmande bra djurpark!

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Vårt lilla landslag dribblar vidare!

Nu kommer den tredje boken i Mats Wänblads serie Vårt lilla landslag – om fotboll, kompisar och laganda! I den här berättelsen uppstår frågan om det är så kul att storsatsa – egentligen?

Lyssna till succéserien om Familjen Monstersson

Succéserien om Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats sedan första boken kom ut 2011. Nu finns böckerna om Ebba, Boris och de andra att lyssna på hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna. Skådespelaren Christian Fex läser.

Vårt lilla landslag: Ny serie för fotbollsälskarna!

Nu kommer en ny serie med fotbollsböcker för de yngre fotbollsfansen. Mats Wänblad och Maria Andersson Keusseyan har skapat serien Vårt lilla landslag som är framtagen i samarbete med Svenska Fotbollförbundet. En modern Åshöjdens BK som hyllar fotbollens ideal – vänskap, laganda och spelglädje!