bok

Hög press

Mats Wänblad

Författare

Beskrivning

2006-04-21
Svenska
9-12

Författare

Mats Wänblad

Lovisas ritualer för att besvärja döden blir allt mer komplicerade. Det börjar som en lek, en kittlande kuslig lek. Men tänk om det stämmer. Tänk om pappa skulle dö bara för att hon inte hinner fram till kiosken innan tanten med hunden har gått över gatan! Lovisa har mycket att tänka på. Rivaliteten mellan Råninges skolor, Råningebergsskolan och Höjdenskolan, har alltid funnits där, men eskalerar under hösten. Rektorerna kommer på den lysande idén att ha en turnering i innefotboll mellan skolorna. Fotbollen står självklart i centrum även i fjärde delen i serien om Lovisa i Råninge BK. Och som tidigare delar handlar den även om samhället omkring, och stannar ibland upp med en eller annan filosofisk reflektion. Men mest av allt skildrar Mats Wänblad hur det är att vara en alldeles vanlig tjej, med skola, familj, kompisar och fotboll, och hur det kan vara att komma in i puberteten. Om tidigare böcker i serien: Välskrivet och engagerat om fotboll, vänskap, solidaritet och den obskyra drömmen om att få spela vänsterback. Kristianstadbladet Sin vana trogen skriver Mats Wänblad varmt och enkelt om livet som är både upp och ner och om människor som har det både bra och dåligt. Katia Wagner, Sydsvenska Dagbladet Mats Wänblad är författare, fotbollstränare och fotbollspappa. Han har tidigare skrivit en mängd faktaböcker och bilderböcker. Skräcksperiment (2 delar) Allt om UFO Rut och Knut tittar ut (12 titlar) Heja Lovisa! Akta rygg! Lagets stjärna

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-04-21

Läsordning

4

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664744

Antal Sidor

160

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.24

Bredd (mm)

135

 

Vårt lilla landslag - Cupen

Om boken

Även om fotboll är det roligaste man vet kan det bli lite trist att bara träna och träna hela tiden. Därför har Milan anmält Lilla landslaget till en cup där de ska få spela mot flera olika lag. Det låter toppenkul, det tycker de allihop. Den enda som är tveksam är Emi. Cupen är på söndag och hon ska ju vara hos pappa i hans nya lägenhet den här helgen. Då kan hon väl inte sticka i väg och spela fotboll en hel dag? Tänk om pappa blir ledsen ...

Kul och viktigt om laganda, familj och kompisar. Och om fotboll såklart!

Vårt lilla landslag spelar vidare i femte boken i serien, som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Mats Wänblad skriver de populära, lättlästa böckerna om Familjen Monstersson och Maria Andersson Keusseyan har illustrerat ett flertal roliga faktaböcker för slukaråldern, däribland serierna Fasliga Fakta och Intresseklubben Fakta. Både författaren och illustratören har ett stort fotbollsintresse.

Mats Wänblad, Maria Andersson Keusseyan

Vårt lilla landslag - Cupen

Relaterat

Nyheter

Lättläst med Katten Nils och Familjen Monstersson

I två helt nya böcker i vår populära Lättläst-serie löser Katten Nils och hans kompisar ett mysterium medan 10-årsjubilerande Familjen Monstersson skapar en skrämmande bra djurpark!

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Vårt lilla landslag dribblar vidare!

Nu kommer den tredje boken i Mats Wänblads serie Vårt lilla landslag – om fotboll, kompisar och laganda! I den här berättelsen uppstår frågan om det är så kul att storsatsa – egentligen?

Lyssna till succéserien om Familjen Monstersson

Succéserien om Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats sedan första boken kom ut 2011. Nu finns böckerna om Ebba, Boris och de andra att lyssna på hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna. Skådespelaren Christian Fex läser.

Vårt lilla landslag: Ny serie för fotbollsälskarna!

Nu kommer en ny serie med fotbollsböcker för de yngre fotbollsfansen. Mats Wänblad och Maria Andersson Keusseyan har skapat serien Vårt lilla landslag som är framtagen i samarbete med Svenska Fotbollförbundet. En modern Åshöjdens BK som hyllar fotbollens ideal – vänskap, laganda och spelglädje!