bok

Hög press

Mats Wänblad

Författare

Beskrivning

2006-04-26
Svenska
9-12

Författare

Mats Wänblad

Lovisas ritualer för att besvärja döden blir allt mer komplicerade. Det börjar som en lek, en kittlande kuslig lek. Men tänk om det stämmer. Tänk om pappa skulle dö bara för att hon inte hinner fram till kiosken innan tanten med hunden har gått över gatan! Lovisa har mycket att tänka på.
Rivaliteten mellan Råninges skolor, Råningebergsskolan och Höjdenskolan, har alltid funnits där, men eskalerar under hösten. Rektorerna kommer på den lysande idén att ha en turnering i innefotboll mellan skolorna.
Fotbollen står självklart i centrum även i fjärde delen i serien om Lovisa i Råninge BK. Och som tidigare delar handlar den även om samhället omkring, och stannar ibland upp med en eller annan filosofisk reflektion. Men mest av allt skildrar Mats Wänblad hur det är att vara en alldeles vanlig tjej, med skola, familj, kompisar och fotboll, och hur det kan vara att komma in i puberteten.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-04-26

Läsordning

4

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664744

Antal Sidor

160

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.24

Bredd (mm)

135

 

Familjen Monstersson - samlingsvolym 2

Om boken

Ebba och Boris är både grannar och bästa vänner. Men Boris och hans familj är inte riktigt som andra: de är monster! De bor i ett riktigt kråkslott, sover i kistor och har en tam gam. Och hunden Mysis ser snarare skräckinjagande än gullig ut ...
Serien Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats av såväl läsare och föräldrar som bibliotekarier och bokbloggare sedan första boken kom ut 2011. Eller som Bibliotekstjänst skrev om böckerna: "kommer att få många barn att förstå varför det är roligt att läsa". Den här samlingsvolymen innehåller den fjärde, femte och sjätte boken i serien: Gamen Polly rymmer, Ett monster går på bio och Bada i silver.

Mats Wänblad, Pelle Forshed

Familjen Monstersson - samlingsvolym 2

Familjen Monstersson: Ett monster i vildmarken

Om boken

En dag hittar Ebba ett tält längst inne i en garderob. Pappa blir genast entusiastisk, om de åker ut och tältar kan han ju testa sina nya fiskeprylar. Ett spännande äventyr - vem vet vad vildmarken har att erbjuda? Boris ska självklart också följa med, så att Ebba har något att göra när pappa fiskar. Och nog får Ebba och Boris att göra - när de upptäcker vad som verkligen döljer sig i vildmarken ...

Serien Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och älskas av såväl läsare och föräldrar som bibliotekarier och bokbloggare. Eller som Bibliotekstjänst skrev: "kommer att få många barn att förstå varför det är roligt att läsa".

Familjen Monstersson ingår i Rabén & Sjögrens serie med lättlästa böcker för de allra yngsta nybörjarläsarna. Lite text och läsvänlig typografi, pratbubblor med versal text plus massor av roliga färgbilder.

Mats Wänblad, Pelle Forshed

Familjen Monstersson: Ett monster i vildmarken

Relaterat

Nyheter

Lättläst med Katten Nils och Familjen Monstersson

I två helt nya böcker i vår populära Lättläst-serie löser Katten Nils och hans kompisar ett mysterium medan 10-årsjubilerande Familjen Monstersson skapar en skrämmande bra djurpark!

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Vårt lilla landslag dribblar vidare!

Nu kommer den tredje boken i Mats Wänblads serie Vårt lilla landslag – om fotboll, kompisar och laganda! I den här berättelsen uppstår frågan om det är så kul att storsatsa – egentligen?

Lyssna till succéserien om Familjen Monstersson

Succéserien om Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats sedan första boken kom ut 2011. Nu finns böckerna om Ebba, Boris och de andra att lyssna på hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna. Skådespelaren Christian Fex läser.

Vårt lilla landslag: Ny serie för fotbollsälskarna!

Nu kommer en ny serie med fotbollsböcker för de yngre fotbollsfansen. Mats Wänblad och Maria Andersson Keusseyan har skapat serien Vårt lilla landslag som är framtagen i samarbete med Svenska Fotbollförbundet. En modern Åshöjdens BK som hyllar fotbollens ideal – vänskap, laganda och spelglädje!