bok

Spelvändning

Mats Wänblad

Författare

Beskrivning

2006-05-16
Svenska
9-12

Författare

Mats Wänblad

Lovisa har flera problem att lösa - både på planen och utanför. Hur ska hon kunna hitta någon att bli kär i - på riktigt? Varför är mamma så irriterad på mormor? Och hur ska spelet förändras nu när de börjar spela elvamanna till hösten? Tänk om den nye tränaren är så sträng som det ryktas om.

Det är sista matchen för säsongen och till hösten ska tjejerna i Råninge BK börja spela elvamanna. För att få ihop tillräckligt många spelare måste de slås ihop med Vreten, som de mött flera gånger tidigare. Omkring den nye tränaren surrar det av frågor. Någon har hört att han är supersträng, helt galen. Men Lovisa har andra bekymmer. Mormor har flyttat in hos dem och mamma och hon kommer inte överens. Mamma som engagerat sig i lagets sponsorgrupp utan att ha några bra kontakter. Dessutom ser Lovisa Isabelle kyssa sin pojkvän efter matchen, trots att hennes pappa är där. Det är liksom på riktigt då. Kanske borde hon också träffa någon? Men hur ska det kännas när man är kär? Kanske som när hon pratar med Paolo.

"Språket är lätt men nyanserat, och dialogen mycket trovärdig. Serien om Lovisa är, med fotbollen som ingång, böcker att växa med, till en del idrottsligt, men framför allt medmänskligt."
BTJ

"Som läsare känner man stor sympati för Lovisa trots att hon inte är någon fotbollsstjärna - däremot är hon en stor människa som engagerar sig och visar empati."
Vestmanlands Läns Tidning om Lovisaböckerna

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-05-16

Läsordning

5

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129663778

Antal Sidor

144

Ryggbredd (mm)

14

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.321

Bredd (mm)

156

 

Vårt lilla landslag - Cupen

Om boken

Även om fotboll är det roligaste man vet kan det bli lite trist att bara träna och träna hela tiden. Därför har Milan anmält Lilla landslaget till en cup där de ska få spela mot flera olika lag. Det låter toppenkul, det tycker de allihop. Den enda som är tveksam är Emi. Cupen är på söndag och hon ska ju vara hos pappa i hans nya lägenhet den här helgen. Då kan hon väl inte sticka i väg och spela fotboll en hel dag? Tänk om pappa blir ledsen ...

Kul och viktigt om laganda, familj och kompisar. Och om fotboll såklart!

Vårt lilla landslag spelar vidare i femte boken i serien, som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Mats Wänblad skriver de populära, lättlästa böckerna om Familjen Monstersson och Maria Andersson Keusseyan har illustrerat ett flertal roliga faktaböcker för slukaråldern, däribland serierna Fasliga Fakta och Intresseklubben Fakta. Både författaren och illustratören har ett stort fotbollsintresse.

Mats Wänblad, Maria Andersson Keusseyan

Vårt lilla landslag - Cupen

Relaterat

Nyheter

Lättläst med Katten Nils och Familjen Monstersson

I två helt nya böcker i vår populära Lättläst-serie löser Katten Nils och hans kompisar ett mysterium medan 10-årsjubilerande Familjen Monstersson skapar en skrämmande bra djurpark!

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Vårt lilla landslag dribblar vidare!

Nu kommer den tredje boken i Mats Wänblads serie Vårt lilla landslag – om fotboll, kompisar och laganda! I den här berättelsen uppstår frågan om det är så kul att storsatsa – egentligen?

Lyssna till succéserien om Familjen Monstersson

Succéserien om Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats sedan första boken kom ut 2011. Nu finns böckerna om Ebba, Boris och de andra att lyssna på hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna. Skådespelaren Christian Fex läser.

Vårt lilla landslag: Ny serie för fotbollsälskarna!

Nu kommer en ny serie med fotbollsböcker för de yngre fotbollsfansen. Mats Wänblad och Maria Andersson Keusseyan har skapat serien Vårt lilla landslag som är framtagen i samarbete med Svenska Fotbollförbundet. En modern Åshöjdens BK som hyllar fotbollens ideal – vänskap, laganda och spelglädje!