bok

Absolut Per Nilsson

The very best of

Per Nilsson

Författare

Beskrivning

2012-07-27
Svenska
12-15

Författare

Per Nilsson

Till dig, den här boken är till dig. Du som läser, du som läst, du som känner igen dig. Du kommer att förstå.

Här kommer de allihop. Nej, inte allihop, men de flesta.
Jonatan. Kanske han inte kan älska eftersom han är så rädd att bli sviken. Igen.
Göran Persson II, som tänker att livet kunde vara annorlunda. Så mycket rikare och bättre.
Mia-Maria. Allting skulle kunna ordna sig om bara männen ville bli vuxna, tänker hon.
Hannah, som inte kan låta bli att tänka, bry sig.
Andreas. Snacka inte bara, säger han, politik är det du gör eller låter bli att göra.
Anon har gått in i en dimma, han är ännu mer vilsen än förr …
Och Zarah. Hon vet att kärlek gör ont, ger henne sår och blåmärken.

Världar och karaktärer från förr möts när Per Nilsson skriver den absoluta ungdomsromanen. Vad händer när gamla bekanta från tidigare böcker dyker upp igen och träffar varandra? Mycket! Starkt, välskrivet och gripande.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-07-27

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129685831

Recensioner

Pressröster om Absolut Per Nilsson

"Jag visste det förut: Per Nilsson är en av vår tids allra intressantaste svenska författare. Fast nu vet jag det bestämt. En genial författare har skrivit ännu en genial bok."Magnus Haglund, Expressen""Absolut Per Nilsson" är alltså en metaroman som beskriver sig själv. Men författaren tillåter sig också en sorts brasklapp. Ett vykort från Hannah bryter in i den riktiga verkligheten, just när han står i begrepp att skicka boken till förlaget. Det finns beröringspunkter mellan fantasin och vardagen. Budskapet fungerar i båda."Ying Toijer-Nilsson, Svenska Dagbladet"Denna sammanfattande berättelse har så många öppna och tydliga hänvisningar till de tidigare böckerna att den också kan fungera som en introduktion till hela författarskapet."Nisse Larsson, Dagens NyheterTwingly blog searchBlog about this articleIf you comment and link to this article in your blog, your post will be linked from here.Ping your blog at Twingly for us to find it.

 

Idag är Åke en hund

Om boken

- God morgon, Åke. Dags att stiga upp.
- Vov. Vov vov.- Ojdå. Har du blivit en hund?- Vov.Idag sitter inte Åke vid bordet och äter sin frukost, istället har han en matskål på golvet. Idag kan Åke inte prata, inte ha nån jacka, och på förskolan blev visst alla ungar hundar så fort Åke kommer dit. Men är det inte lite tråkigt att inte kunna åka på cykeln hem? Familjen saknar sin fina gulliga Åke-pojke. Kommer han nånsin komma tillbaka?Idag är Åke en hund är en mästerlig bok om fantasi och lek, vissa dagar är man kanske helt enkelt en hund och det får faktiskt vuxna, förskolan – och ja faktiskt alla – bara ta och förstå.Per Nilsson och Lisen Adbåges böcker har på varsitt håll prisats och hyllats genom åren. Nu samarbetar betar de igen på hundtema. Bland Nilssons och Adbåges tidigare samarbeten finns böckerna Tre (2017), Jag hatar kaniner blommor och barn (2018), Majken och Tassa (2022).

Per Nilsson, Lisen Adbåge

Idag är Åke en hund

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Nyheter

Mästerligt om fantasi och lek

Åke är en helt vanlig pojke. Men idag äter Åke ur en matskål på golvet och han kan inte prata. Idag är Åke en hund. Ett nytt mästarmöte i text och bild av Per Nilsson och Lisen Adbåge. 

Per Nilsson när han är som bäst!

I Augustprisade Per Nilssons nya roman Allt ska bli bra förlorar Pi fotfästet och hittar det igen med hjälp av Eli: ett ”Jesus-barn” med kraften att trösta.

Hjärtans Fröjd – nyinstiftat pris för ungdomslitteratur

Den flerfaldigt prisade författaren Per Nilsson har genom sin roman Hjärtans Fröjd fått ge namn åt ett nytt litteraturpris som ska delas ut till "årets svenska ungdomsroman".

Per Nilsson tilldelas Emilpriset

Smålandsakademin har nu utsett sina pristagare. Emilpriset, som delas ut med stöd av Astrid Lindgren AB, går i år till författaren Per Nilsson.

Inte längre duktiga flickor

Vill inte, vill bygger på verkliga händelser som inbegriper kärlek, vänskap, trakasserier och utstuderade hämndplaner. – Jag visste direkt att jag ville skriva berättelsen, säger den Augustbelönade författaren Per Nilsson.