bok

Fixa

Steg för steg

Clara Lidström

Författare

Annakarin Nyberg

Författare

Katy Kimbell

Illustratör

Beskrivning

2014-09-08
Svenska
6-9

Författare

Clara Lidström, Annakarin Nyberg

Illustratör

Katy Kimbell

Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från föräldrar? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör-det-själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till lågstadiebarnet som gillar att baka, fixa och odla.

Böckerna är skrivna för barn, och känslan som förmedlas är "det här kan jag göra själv"! Med lekfulla illustrationer och tydliga instruktioner är det omöjligt att inte smittas av skaparglädjen. Cajsa Wargs devis "Man tager vad man haver" genomsyrar böckerna, vars ledord är kreativitet och återbruk. Det ska inte krävas dyr och avancerad utrustning för att baka eller bygga enligt recept eller ritningar, inte heller krävs det en stor tomt för att odla.

Fixa är den andra boken som släpps i serien. Den innehåller lätta beskrivningar på 10 roliga projekt att pyssla med, till exempel att göra egna personliga kylskåpsmagneter av knappar och leksaker, bygga styltor av konservburkar eller varför inte fixa en tavelram av pinnar och annat kul som man hittar i naturen? Alla beskrivningarna är lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-09-08

Läsordning

0

Omslagsfotograf

Clara Lidström

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129695465

Recensioner

ikon1931.se

”Kul, enkelt och kreativt”

selmasgata.blogspot.se

”FIXA av Clara Lidström (a.k.a. bloggstjänan Underbara Clara) och Anna-Karin Nyström är en bok som riktar sig till pysselsugna barn.”

barnplaggsguiden.spotlife.se

”Jag har suttit försjunken i boken länge nu. Det kliar i hela kroppen att pyssla.”

”Boken är en fin present att ge till alla kreativa ungar.” / Johanna Lindqvist, City Nöjesmagasinet

”Med boken ’Fixa steg för steg’ (Rabén & Sjögren) stimulerar Clara Lidström och Annakarin Nyberg barnens lust, kreativitet och självklara tro på att kunna göra saker själv utan att vuxna behöver vara med.” / Jessica Gottberg, Landskrona postenfamiljensundberg.se

”Genast sattes pysslandet igång.”

"Med boken vill författarna stimulera barnens lust, kreativitet och tro på att kunna göra saker själva. Barnen uppmuntras att experimentera, dvs lägg till eller dra ifrån. Göra sin egen variant. Det är bara förslag – inte lag! Barnen ska bara få skapa fritt och ha det roligt!"

www.barnboksprat.se

”Jag upplever att skaparna på ett fantastiskt kreativt och roligt vis dyker ner i hemmapysselvärlden och lyckas förmedla att det är möjligt även för den lille pysslaren att lyckas skapa något själv.” / Malin Molinder, Barnboksprat

 

Barnens stora kokbok

Om boken

Släpp loss barnen i köket! Våren 2014 släpptes Baka, första delen i den prisbelönta Steg-för-steg-serien av Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg, och framgången lät inte vänta på sig. Baka blev samma år utnämnd till årets bästsäljare i kategorin kokbok av Adlibris.

Sedan dess har fler titlar i serien släppts, och nu har det blivit dags att samla några av dem i Barnens stora kokbok. Den här kokboken vänder sig direkt till barnen, och känslan som förmedlas är "det här kan jag göra själv"! Instruktionerna är tydligt och lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg - och det är omöjligt att inte smittas av skaparglädjen som genomsyrar boken.

Barnens stora kokbok innehåller alla recept från Baka, Laga och Kalas samt tio nya recept på mellanmål.

Priser och utmärkelser:

Baka: Årets bästsäljare i kategorin kokbok, 2014 (Adlibris)
Odla: Årets måltidslitteratur, kategorin barn och ungdom, 2015 (Måltidsakademien)
Odla: Nominering till Carl von Linné-plaketten i kategorin bästa fackbok för barn eller ungdomar, 2015 (Svensk biblioteksförening)

Clara Lidström, Annakarin Nyberg, Katy Kimbell

Barnens stora kokbok

 

Relaterat

Nyheter

”Barnens stora kokbok” vinnare i Årets svenska Måltidslitteratur

Ett varmt grattis till Clara Lidström och Annakarin Nyberg!

Att tänka på när du går på auktion

Ska du på auktion i sommar? Här tipsar Annakarin Nyberg om hur du lyckas med att göra riktiga auktionsfynd.

Vi bjuder på ett recept från ”Barnens stora kokbok”

Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg kommer äntligen med en ny kokbok där de samlar alla sina bästa recept från steg-för-steg serien.