bok

Ingen grekisk gud, precis

Katarina Kieri

Författare

Beskrivning

2014-04-03
Svenska
Unga vuxna

Författare

Katarina Kieri

Laura är femton år. Hon kan inte sluta tänka på Anders Strandberg, drömma om honom, titta på honom ... Det är bara ett problem, Anders Strandberg är kanske trettiofem år och Lauras lärare. Ingen grekisk gud, precis är en spännande berättelse om kärlek, längtan och vänskap, skriven på ett språk som dansar lätt över sidorna. En mycket stark prosadebut av poeten Katarina Kieri!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-04-03

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129693232

Recensioner

Pressröster om Ingen grekisk gud, precis

"Inte på länge har jag läst en bok med ett så utsökt språk, en så originell metaforik, en så fascinerande blandning av allvar och ångest och humor och självironi." Ulla Lundquist, Dagens Nyheter "Kieris första ungdomsroman är en emotionell fullträff."Boel Westin, Dagens Nyheter "Somliga böcker är så här, man läser dom och så är den dagen räddad." Eva Wahlström, Borås Tidning "En utmärkt bok att sätta i händerna på tretton- fjorton- och femtonåriga tjejer." Kattis Streberg, Hallands Nyheter "Jag har läst boken tre gånger och gjort nya upptäckter varje gång. Främst imponerar författarens respekt, varsamhet och mod att låta flickan vara en vanlig människa." Jan Hansson, Svenska Dagbladet

 

Månkan och jag har en hemlighet

Om boken

"Jag har en hemlighet.
Det är min första.
Jag tänker på den så fort jag vaknar."

Det finns inget som killar så mycket i magen som en hemlighet man delar med sin bästis. Speciellt den första.
En hemlighet som man kan prata om och kanske gå och titta lite på ihop. I hela världen finns det ingen annan som vet om den. Jo, kanske några djur. Men inga andra människor.
Eller?

Katarina Kieri låter en flicka berätta om sin hemlighet i jagform. Tonen är innerlig och dramatisk, och låter oss ana något som nog är ännu större än själva hemligheten - att hon delar den med sin vän Månkan. Emma Virkes bilder är fantasifulla och uttrycksfulla collage där man kan lägga märke till flera små hemligheter om man ser efter noga.

Katarina Kieri, Emma Virke

Månkan och jag har en hemlighet

Relaterat