bok

Titta här

Anna Ribbing

Författare

Maria Nilsson Thore

Illustratör

Beskrivning

2017-05-09
Svenska
0-3

Författare

Anna Ribbing

Formgivare omslag

Jeanette Wigren

En bilderbok som möter det lilla barnets stora nyfikenhet på världen runtomkring. I lugnt tempo med marknära perspektiv. Att läsa om och om igen.

Fågeln flyger, fisken simmar, grodan hoppar,

hunden nosar, masken kryper och

humlan surrar.

I ett och samma ögonblick.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2017-05-09

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129706109

Recensioner

”Den enkla men genomtänkta texten tillsammans med de charmiga bilderna gör detta till en riktigt bra pekbok. Helhetsbetyg: 4.” /BTJ

 

Lilla sifferboken

Om boken

Följ med in i siffrornas underbara värld - fundera, klura och räkna dig fram!

Siffror finns överallt runtomkring oss utan att vi kanske tänker på det. Och tur är väl det. Hur ska vi annars kunna ta reda på hur mycket klockan är? Eller hur många chokladbitar som finns i asken?

På ett finurligt och lekfullt sätt får vi här bekanta oss med enskilda siffror och deras egenskaper, utforska hur de hänger ihop med språket samt annat nyttigt (och onyttigt) som har med siffror att göra.

Boken är fylld med härliga bilder med massor att upptäcka. Perfekt från 4 år och uppåt eller för alla de som är nyfikna på siffror.

Anna Ribbing och Mia Nilsson har gjort flera populära böcker tillsammans, till exempel Stora bildordboken och Engelska bildordboken.

Anna Ribbing, Mia Nilsson Evidon

Lilla sifferboken

 

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Relaterat

Groda glasstrut pinne

Om boken

My har sommarlov och pappa vill att hon ska lära sig simma. Det vill inte My. Det finns ju maneter. Och krabbor! Men pappa tjatar. Han tror att My kan få sommarkompisar på simskolan. My tittar på sin nya fina baddräkt, den är skimrande blå med en regnbåge. ”Okej då”, säger hon till slut.
Groda, glasstrut, pinne säger barnen på simskolan. Det är så man ser ut när man tränar simtag. Det verkar så lätt för dem, de har inte ens simpuffar. På bryggan träffar My en annan vattenvägrare. Tillsammans får de en idé – kanske kan man träna simtagen på stranden först?Debutanten Ia Isaksson och den prisbelönta illustratören Hanna Klinthage har skapat en sommarvarm och färgsprakande berättelse om att få en kompis och att våga göra saker man är rädd för – i sin egen takt.

Ia Isaksson, Hanna Klinthage

Groda glasstrut pinne

Kanel och Kanin upptäcker ögat

Om boken

"Ögonen har du fått två. Varför då?
För så mycket finns att titta på!Himlen som är himmelsblåoch myror som är pyttesmå."Följ med på en skogspromenad med kompisarna Kanel och Kanin. Det finns så mycket att titta på: den blå himlen, myrorna på marken, stort, smått och en taggig igelkott.Ulf Starks korta, geniala vers på rim, i samspel med Charlotte Ramels oemotståndliga bilder, gör det här till en perfekt bok för de yngsta. Att njuta av och att läsa om och om igen. Med extra kraftiga sidor för små fingrar.Ulf Stark är en av våra mest älskade barnboksförfattare. Den här texten är hämtad från bilderboken "Kanel och Kanin - dikter om kroppen" som gavs ut 2006. I "Kanel och Kanin upptäcker ögat" har illustratören Charlotte Ramel skapat helt nya bilder.

Ulf Stark, Charlotte Ramel

Kanel och Kanin upptäcker ögat

Ruby och trolldrycken

Om boken

Äntligen sommarlov! Ruby vill åka och bada, leka i lekparken, ha glass genast, men mamma är trött. Hur ska hon göra för att mamma ska orka? Herr Katt berättar att man kan blanda en trolldryck som gör att man blir pigg, men då behövs väldigt speciella ingredienser. Ruby och Herr Katt ger sig ut på trolldrycksjakt i skogen och får vara med om sitt livs äventyr!
Ruby och trolldrycken är en fin och fantastiskt illustrerad berättelse om gränslandet mellan verklighet och magi, om stora känslor och färgglada drömmar. Läsålder från ca 3-6 år.Maria Fröhlich är författare, serietecknare och illustratör. Ruby och trolldrycken är den andra boken i serien om Ruby.

Maria Fröhlich, Maria Fröhlich

Ruby och trolldrycken

Läs

Om boken

Att knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt. Läs – boken för dig som vill börja läsa är perfekt att sätta i händerna på nybörjarläsare, vare sig de är fyra eller åtta år. En matig läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga bilder som stöd för läsningen.
Svårighetsgraden trappas successivt upp: från superkorta berättelser med enstaka ord i versaler, till längre texter med fullständiga meningar. Små bokstäver introduceras gradvis och pedagogiskt. Nästan alla ord är en- eller tvåstaviga och har ljudenlig stavning. De tydliga, relaterbara berättelserna varvas med bilduppslag där läsaren får para ihop ord och begrepp med detaljer i bilden. Möt kon som började skolan, titta in hemma hos STOR och Liten och läs bak-och-fram med syskonen Rut och Rot. Sanna Borell, Hedvig Häggman-Sund och David Henson står för de träffsäkra illustrationerna.Katarina Kuick har tagit fram bokens texter med utgångspunkt från barnets tidiga läsprocess, utan pekpinnar och utan att tumma på intresseväckande, stimulerande innehåll. Hon har skrivit ett flertal böcker för barn och unga och är verksam som översättare. 2009 vann hon Augustpriset tillsammans med Ylva Karlsson för boken Skriv om och om igen – en inspirationsbok för skrivsugna.

Katarina Kuick, Hedvig Häggman-Sund, Sanna Borell, David Henson

Läs

Stora boken om Halvan

Om boken

Tre spännande och faktafyllda berättelser med omåttligt populära fordonsfantasten Halvan samlas i en stor samlingsutgåva. Dessutom ingår ett helt nyskrivet och nytecknat kapitel om hur en Halvan-bok blir till.
Om Här kommer nya polisbilen:Vi får följa Halvan och hans kollega Dajana under ett skift. Den här dagen griper de en inbrottstjuv efter en hetsig jakt i ett villaområde. Sen hjälper de till vid en trafikolycka, och på kvällen tar de hand om en liten kille som tappat bort sin pappa under en fotbollsmatch. Ingen dag liknar den andra för en polis!Om här kommer grävskopan:Halvan är en kille med stor fantasi. Från leksaksbilarna på golvet i hans rum flyttas vi ut i den riktiga världen. Där är Halvan mästare på att gräva! Hans grävmaskin (som det faktiskt heter) väger lika mycket som tio bilar! Nu gräver Halvan upp marken där ett nytt dagis ska byggas. Han är så skicklig att han kan stänga en tändsticksask med skopan på sin grävmaskin. Barnen på den gamla förskolan brukar kolla när han jobbar. En dag behöver en liten flicka hjälp - hennes boll har fastnat uppe i ett träd!Om Här kommer tåget:Så här går det när Halvan kör X2000. Halvan kör tåget till Göteborg i 200 kilometer i timmen. Varje gång han möter ett tåg blinkar han med framljuset. Och med tutan skrämmer han bort några älgar intill spåret. Förutom passagerarna finns tågmästaren Julia, Phong som jobbar i bistron och Alice i förstaklassvagnen ombord på tåget för att hjälpa Halvan under resan.

Arne Norlin, Jonas Burman

Stora boken om Halvan

Nyheter

”Varför badar du med kläderna på, farbror Melker?”

Välkommen tillbaka till Saltkråkan! Till skärgårdsidyll och sommaräventyr med Pelle, Tjorven, Båtsman, Melker och de andra. Från Astrid Lindgrens älskade berättelser om livet på den lilla ön kommer nu en tredje bilderbok. För illustrationerna står återigen Maria Nilsson Thore, en av Sveriges främsta bildberättare.

Egensinniga Astrid är tillbaka!

Viljestarka Astrid är tillbaka. Den här gången rymmer berättelsen allt från en bästis som sviker till engagerade spioner som inte skyr några medel!

Tjorven och de andra saltkråkorna är tillbaka!

Nu kommer ett nytt äventyr ur Astrid Lindgrens älskade berättelser om livet på Saltkråkan och den här gången ska familjen Melkersson fira vår ute på ön. För illustrationerna står återigen Maria Nilsson Thore, en av Sveriges främsta bildberättare.

En bok blir till!

Hur gör man egentligen en bok? Hur kommer texten och bilderna in på sidorna? Hur trycks boken och vem ritar illustrationerna?

”Jag har lånat rätt friskt från min egen uppväxt”

Charlotta Lannebo och Maria Nilsson Thore gjorde tillsammans de hyllade böckerna om Lilla E. Nu är de tillbaka med en ny serie om den envisa åttaåringen Astrid.