Beskrivning
Smilla är tillbaka med en ny bakbok! Här bjuder hon på recept för årets alla fester och högtider eller vad sägs om exempelvis hjärtcupcakes till alla hjärtans dag, påskbiskvier, sommartårta, västerbottenpaj till kräftskivan eller vörtbröd till julbordet. Recepten varvas med smarta tips och svar på frågor som läsare och kursdeltagare ställt till Smilla.
Smilla Luuk, född 1997, debuterade som fjortonåring med Smilla bakar glutenfritt, en efterlängtad bakbok för alla unga (och gamla) som saknat en positiv förebild och bra, glutenfria recept. Boken mottogs väl i Sverige och har även sålts till länder som USA, Tyskland och Danmark.
Sedan debutboken har Smilla släppt ytterligare en kokbok, tagit studenten, startat Youtube-kanalen "Smillas glutenfria liv", hållit mängder av kurser, börjat blogga för tidningen Glutenfritt och blivit nominerad till Lilla Augustpriset! För att citera Elle Mat & Vin så är hon: En allergihjälte i matlagningens tjänst!
Recensioner
BTJ
"Smilla firar glutenfritt är användarvänlig och kan sannolikt komma till nytta året runt för den som är glutenintolerant, eller den som önskar baka glutenfritt. Helhetsbetyg: 4" – Hanna Troëng.
Relaterat
Nyheter
Somrig och glutenfri jordgubbstårta
Smilla Luuk bjuder på ett klassiskt midsommarrecept från Smilla firar glutenfritt.
Baka Smillas påskiga mördegskakor
Letar du efter recept på något gott att bjuda på i påsk? Testa Smilla Luuks glutenfria och oemotståndliga mördegskakor.
Smilla Luuk släpper bok med glutenfria recept till årets alla högtider
Smilla Luuk debuterade som fjortonåring med Smilla bakar glutenfritt. Det visade sig snabbt att boken var efterlängtad bland alla unga (och gamla) glutenallergiker och ELLE Mat & Vin utnämnde henne till ”en allergihjälte i matlagningens tjänst!” Nu släpps hennes tredje bok, Smilla firar glutenfritt. Vi fick en pratstund med Smilla.