bok

Emil i Lönneberga

Astrid Lindgren

Författare

Björn Berg

Illustratör

Beskrivning

2021-05-28
Svenska
6-9

Författare

Astrid Lindgren

Illustratör

Björn Berg

Formgivare omslag

Emilie Ekström

Emil i Lönneberga hette en pojke som bodde i Lönneberga. Han hade runda, blå ögon, ett runt ansikte och ljust, ulligt hår. Alltihop såg snällt ut på något sätt, så man kunde tro att Emil var en riktig liten ängel. Men det skulle man bara inte inbilla sig. Fem år var han, vild och envis och stark som en liten oxe, och han gjorde hyss nästan varje dag.

Alla hans hyss får du inte höra om, men här kan du läsa om när Emil fastnade med huvudet i soppskålen och nästan inte kom loss, om när han hissade upp lilla Ida i flaggstången så att hon kunde se ända till Mariannelund, och hur han levde loppan i Hultsfred.

Nu kommer Astrid Lindgrens älskade klassiker om Emil i ny, fyrfärgsutgåva. Björn Bergs illustrationer är restaurerade och färglagda.
Läs också Nya hyss av Emil i Lönneberga och Än lever Emil i Lönneberga.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2021-05-28

Produktion

Papper

Livonia Zero Offset

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129729887

Antal Sidor

95

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

215

Vikt (kg)

0.326

Bredd (mm)

160

Format

Inbunden

Hållbarhet

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Klimatpåverkan

233g CO2e
Papper
ca 115 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalité och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 19 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 99 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Recensioner

BTJ

”Matilda Ruta har varsamt, vackert kolorerat Bergs bilder med finstämd akvarell, vilket gör dem än mer levande och livfulla. Snyggt är det! Emil i Lönneberga är helt enkelt ett mästerverk som ständigt förtjänar att ges ut i nyutgåva. Helhetsbetyg: 5.” 

Jan Hansson

 

Stora Pippiboken

Om boken

Pippi Långstrump är den starkaste, snällaste, roligaste och rikaste flickan i hela världen. Hon bor alldeles ensam i Villa Villekulla med sin häst Lilla Gubben och sin apa Herr Nilsson. En hel kappsäck full med gullpengar har hon också.
I huset bredvid bor Tommy och Annika, och sedan Pippi flyttade in har allt blivit mycket roligare! Pippi bakar pepparkakor direkt på golvet, hon leker kull med poliser, hon tämjer boaormar och busar, hon köper arton kilo karameller, hon hittar en spunk, och hon far till Söderhavet med Tommy och Annika.1945 ställde Pippi Långstrump till med revolution i barnkammaren. Sedan dess har de hisnande, roliga, fartfyllda och oerhört underhållande berättelserna lästs och älskats av många generationer runt om i världen.I Stora Pippiboken ingår de tre böckerna Pippi Långstrump (1945), Pippi Långstrump går ombord (1946) och Pippi Långstrump i Söderhavet (1948). Boken innehåller många färgbilder av Ingrid Vang Nyman.

Astrid Lindgren, Ingrid Vang Nyman

Stora Pippiboken

 

Relaterat

Nyheter

Kan Melkersons rädda Snickargården?

I den femte bilderboken om livet på Saltkråkan är det kris på ön! Den älskade Snickargården är till salu och en direktörsfamilj vill köpa tomten för att riva och bygga en bungalow … Illustratören Maria Nilsson Thore har återigen skapat fenomenala bilder till Astrid Lindgrens berättelse.

Älskad bråkmakare i ny kostym

Mer än 60 år efter att Lotta på Bråkmakargatan gavs ut första gången ges boken ut i nyutgåva och med nygjorda illustrationer av hyllade Cecilia Heikkilä.

David Sundin är Karlsson på taket

Han är en vacker och genomklok och lagom tjock man i sina bästa år. Astrid Lindgrens Karlsson på taket är dessutom bäst i allting, om man får tro honom själv. Med en av Sveriges mest älskade komiker, programledare och författare i studion får berättelserna om Karlsson nytt liv. David Sundin läser in och i en ny rolig ljudvärld får vi följa med upp på taket.

Laga pannkakor som Pippi Långstump

Här är den – den perfekta kokboken för alla barn som bor ensamma i ett stort hus tillsammans med en apa och en häst. Men – den fungerar också utmärkt om man inte har en apa eller en häst. Om man till exempel bor med en familj som består av stora och små personer som bara vill laga eller baka något gott tillsammans. Vi firar boksläppet med att bjuda på receptet på Pippis pannkakor!

Astrid Lindgren berättar om en magisk jul

I En jul i Småland för länge sen berättar Astrid Lindgren, så som bara hon kan, om en av sina barndoms jular, om den magiska stämningen, förväntningarna och om allt roligt som hon fick uppleva.