bok

Alla mina bilar

Klara Nordin Stensö

Författare

Klara Nordin Stensö

Illustratör

Beskrivning

2023-03-21
Svenska
0-3

Författare

Klara Nordin Stensö

Formgivare omslag

Mimmi Nordin

Mediekontakt

Jenny Edh-Jansen

Brum brum, här kommer bilarna. Bilarna står i kö, en lång lång bilkö.

Bilarna kör på hård väg, mjuk väg, på benet, på magen. Bilarna är sjuka, de måste ta medicin, bilarna måste vila. Älskade, älskade bilar som alltid är med.

Alla mina bilar är boken för dig som inte kan vara utan dina hjulförsedda kompisar under frukosten, i leken, vid vilan och till godnattstunden. Igenkänning för alla de små som är tokiga i fordon. Boken är skriven och tecknad Klara Nordin Stensö som är en illustratör och animatör utbildad på Konstfack. Hon debuterade med egenskrivna bilderboken Den lilla lilla sjöjungfrun 2022.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2023-03-21

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129741605

Recensioner

TV4 Nyhetsmorgon

”Tokigt och kul!”

"Det är ett sånt barnperspektiv, en sån kärlek till barnet tänker jag när jag läser." Josefine Sundström

Borås Tidning

En fullträff

"Klara Nordin Stensö rullar upp en fascinerande och mycket trevlig berättelse. Korta texter åtföljer bildflödet och ger skeendet en poetisk lyster." Peter Grönborg

BTJ

”Kortfattad, lättförståelig text och humoristiska illustrationer”

”Boken går snabbt att läsa men de fina illustrationerna gör så att även den vuxna läsaren gärna stannar upp för att betrakta dem. Helhetsbetyg: 4.” Emma Moritz

 

Den stora påskjakten

Om boken

Det är påsk och hela släkten är samlad. De vuxna förbereder helgen, bakar, städar och fixar. Men kusinerna har tråååkigt, de har redan lekt allt man kan leka och gjort allt man kan göra. Då kommer mormor med en alldeles speciell lapp, för på den står en ledtråd. En ledtråd till påskjakten!
Häng med kusinernas på skattjakt hela trädgården runt. På lappen finns en ledtråd till ett hemligt ställe, och där finns en ny lapp, till ett nytt ställe och så fortsätter jakten. Lapparna gömmer sig vid bäcken, i vedboden, barnens sängar ja till och med i nåns ficka. Tillslut med lite list och samarbete hittar ni kanske godisskatten?Systrarna Klara Nordin Stensö och Mimmi Nordin gör sin första bok tillsammans. Ett fartfyllt påskäventyr med ledtrådar och finurligheter som engagerar stora som små.

Klara Nordin Stensö, Mimmi Nordin, Klara Nordin Stensö

Den stora påskjakten

 

Relaterat

Nyheter

Häng med på påskjakt!

Systrarna Klara Nordin Stensö och Mimmi Nordin gör sin första bok tillsammans. Den stora påskjakten är ett fartfyllt påskäventyr med ledtrådar och finurligheter som engagerar stora som små.

Nya böcker i mars 2023

Våren är på väg och många av månadens nya böcker handlar om djur och natur. Vi säger hej både till djuren i skogen och de kaxiga djuren i stan. Vi möter ugglor, dinosaurier, havsmonster och en ödla – fast alla säger att det är en katt... Lisa och hennes vänner är tillbaka i den åttonde delen i Handbok för superhjältar. Och vi somnar till en bilderbokspärla där en stad gör sig redo att sova. Välkommen till en maxad bokmånad!

Humoristisk debut om att vara yngst

Debutanten Klara Nordin Stensö inspireras av H.C. Andersens klassiker, men fångar en annan historia. Den lilla lilla sjöjungfrun är en sprakande bildfest och en fyndig djupdykning i utanförskap och lillasyster sjöjungfrus triumf.