bok

Djuren sover

Kjersti Annesdatter Skomsvold

Författare

Mari Kanstad Johnsen

Illustratör

Beskrivning

2023-01-24
Svenska
3-6

Författare

Kjersti Annesdatter Skomsvold

Formgivare omslag

Jonas Lindén

Mediekontakt

Natascha Laszlo

Den perfekta godnattboken för alla pigga barn och deras trötta vuxna.

Det är kväll, men Bo är alldeles full av bus och skoj.

– Läggdags, säger mamma.

Bo ställer sig på ett ben.

– Men jag har redan lagt mig, säger han. För jag är en papegoja!

I Djuren sover får vi följa Bo som inte vill gå och lägga sig och hans mamma som berättar om olika djur samtidigt som hon leder honom från badet och tandborstningen till sängen och sömnen.

Men hur sover egentligen djuren? Havsuttrarna håller i varandra när de sover, så att de inte glider isär på det stora havet. Surikaterna sover i grupp, för att hålla värmen. Och fladdermössen sover upp och ner, så mardrömmarna rinner ut genom öronen! För alla måste sova. Giraffer, papegojor, björnar – och till slut också Bo.

Kärleksfullt, varmt och barnnära av den norska författaren Kjersti Annesdatter Skomsvold och den prisbelönta illustratören Mari Kanstad Johnsen. Underbar högläsning för en mysig godnattstund.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Dyrene sover

Originalspråk

Norska

Översättare

Ellen Karlsson

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2023-01-24

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129741650

Recensioner

Sydsvenskan

”På barnets sida”

"För att förhala sänggåendet låtsas Bo vara olika djur. Författaren Kjersti Annesdatter Skomsvold och illustratören Mari Kanstad Johnsen står på barnets sida - 72 färggranna sidor tar det innan denna godnattsaga är slut." Shora Esmailian

Vi Läser

”Läs och njuuut!”

"Det blir en väldigt fartfylld resa där man får möta havsuttrar, giraffer, fladdermöss och allt möjligt."

Dagens Nyheter

”Charmigt vardagsdrama om att inte vilja gå och sova”

"Framför allt är Djuren sover en finstämd historia om samspelet mellan förälder och barn. /.../ Mest av allt etablerar hennes [Marie Kanstad Johnsens] infallsrika illustrationer ett visuellt gränsland, där allt är möjligt. De underbara bilderna blir, på så vis, en kongenial scen för fantasin." Alexandra Sundqvist

BTJ

”Djuren sover är ett energiskt, stiligt och välkomponerat vardagsäventyr med mäktiga bilder. Helhetsbetyg: 4”

/Mattias Käck

 

Djuren sover

Om boken

Den perfekta godnattboken för alla pigga barn och deras trötta vuxna.
Det är kväll, men Bo är alldeles full av bus och skoj.– Läggdags, säger mamma.Bo ställer sig på ett ben.– Men jag har redan lagt mig, säger han. För jag är en papegoja!I Djuren sover får vi följa Bo som inte vill gå och lägga sig och hans mamma som berättar om olika djur samtidigt som hon leder honom från badet och tandborstningen till sängen och sömnen.Men hur sover egentligen djuren? Havsuttrarna håller i varandra när de sover, så att de inte glider isär på det stora havet. Surikaterna sover i grupp, för att hålla värmen. Och fladdermössen sover upp och ner, så mardrömmarna rinner ut genom öronen! För alla måste sova. Giraffer, papegojor, björnar – och till slut också Bo.Kärleksfullt, varmt och barnnära av den norska författaren Kjersti Annesdatter Skomsvold och den prisbelönta illustratören Mari Kanstad Johnsen. Underbar högläsning för en mysig godnattstund.

Kjersti Annesdatter Skomsvold, Mari Kanstad Johnsen

Djuren sover

 

Relaterat

Nyheter

Underbar högläsning för en mysig godnattstund

I flerfaldigt prisade Djuren sover får vi följa Bo som inte vill gå och lägga sig och hans mamma som berättar om olika djur samtidigt som hon leder honom från badet och tandborstningen till sängen och sömnen. En perfekt godnattbok för alla pigga barn och deras trötta vuxna!

Nya böcker i januari 2023

Bokåret 2023 börjar med ett förlösande ilskeutbrott i ARG – den fjärde boken i Lotta Olssons och Emma AdBåges hyllade känsloserie för små barn. Dessutom kommer nya bilderböcker om de knasiga favoriterna Loranga, Masarin och Dartanjang, en flerfaldigt prisad godnattsaga, klassiska visor, tankeväckande dikter och MYCKET mer!

Följ med en dag till förskolan!

En helt vanlig dag på förskolan kan vara hur spännande som helst! Med värme och mycket humor skildrar Sara Villius och illustratören Mari Kanstad Jonhsen hur en vanlig dag på förskolan kan se ut; lämning, samling, lekstund, vila och mellis.

Vad äter orm?

Sara Villius och Mari Kanstad Johnsen är tillbaka med en charmig högläsningsbok med fantastiska bilder.