bok

Bolibompa-draken åker tåg

Mats Wänblad

Författare

Micaela Favilla

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2010-03-04
Svenska
3-6

Författare

Mats Wänblad

Illustratör

Micaela Favilla

Succén rullar vidare! Femte boken om den populära tv-draken: en finurlig blandning av kul berättelse och tågfakta. Den lite fumliga men godhjärtade draken är lätt att älska. Den åker tåg på sitt eget sätt och får dessutom visa sina drakkrafter!

Bolibompa-draken spankulerar på tågstationen. Vilken spännande miljö! Och draken är hjälpsam, minsann. När en tant inte orkar baxa upp sin väska på tåget så fixar draken det! Men - hoppsan - tåget åker iväg. Och när konduktören kommer förstår draken att den måste ha en biljett ... Men hur ska det gå till när draken inte har några pengar?
När draken är med händer det alltid något speciellt, och plötsligt stannar tåget med ett ryck ... Vad har hänt? Draken löser problemet och konduktören fixar en specialbiljett… Men kommer draken hem till kvällen egentligen?
En klockren och kul berättelse full av lärorika fakta om hur det går till på ett tåg.
Mats Wänblad - en av våra mest uppskattade barnboksförfattare - har skrivit den medryckande texten och Micaela Favillas härliga bilder har suverän känsla för drakens mimik och alla detaljer i tågmiljön.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-03-04

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129672275

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

262

Vikt (kg)

0.307

Bredd (mm)

217

Recensioner

”given bok för alla tågtokiga barn” /Smålandstidningen

"Detta är en given bok för alla tågtokiga barn. Blandat i berättelsen finns lärorik fakta om tåg. Femåringen som älskar tåg gav boken högt betyg."

elinochsiska.blogspot.com

”snälla, charmiga och roliga böcker om en väldigt gullig grön drake. Vem kan motstå det?”

Här har ni nämligen fem roliga, mysiga och härliga bilder om den lite småklantige, men mycket charmige Bolibompadraken. Böckerna om Bolibompadraken är vardagsnära - draken är på lekplatsen, hos tandläkaren, i badhuset, åket tåg - ja ni fattar. Lätt att känna igen sig både som barn och som bibliotekarie . (Åh! Nästa bok kanske kan utspela sig på biblioteket? Det hade ju varit grymt)"

 

Vårt lilla landslag - Cupen

Om boken

Även om fotboll är det roligaste man vet kan det bli lite trist att bara träna och träna hela tiden. Därför har Milan anmält Lilla landslaget till en cup där de ska få spela mot flera olika lag. Det låter toppenkul, det tycker de allihop. Den enda som är tveksam är Emi. Cupen är på söndag och hon ska ju vara hos pappa i hans nya lägenhet den här helgen. Då kan hon väl inte sticka i väg och spela fotboll en hel dag? Tänk om pappa blir ledsen ...Kul och viktigt om laganda, familj och kompisar. Och om fotboll såklart!Vårt lilla landslag spelar vidare i femte boken i serien, som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Mats Wänblad skriver de populära, lättlästa böckerna om Familjen Monstersson och Maria Andersson Keusseyan har illustrerat ett flertal roliga faktaböcker för slukaråldern, däribland serierna Fasliga Fakta och Intresseklubben Fakta. Både författaren och illustratören har ett stort fotbollsintresse.

Mats Wänblad, Maria Andersson Keusseyan

Vårt lilla landslag - Cupen

 

Relaterat

Nyheter

Lättläst med Katten Nils och Familjen Monstersson

I två helt nya böcker i vår populära Lättläst-serie löser Katten Nils och hans kompisar ett mysterium medan 10-årsjubilerande Familjen Monstersson skapar en skrämmande bra djurpark!

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Vårt lilla landslag dribblar vidare!

Nu kommer den tredje boken i Mats Wänblads serie Vårt lilla landslag – om fotboll, kompisar och laganda! I den här berättelsen uppstår frågan om det är så kul att storsatsa – egentligen?

Lyssna till succéserien om Familjen Monstersson

Succéserien om Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats sedan första boken kom ut 2011. Nu finns böckerna om Ebba, Boris och de andra att lyssna på hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna. Skådespelaren Christian Fex läser.

Att våga eller inte våga – det är frågan!

Micaela Favilla är tillbaka med den tredje boken i serien om Lillis. Böcker som är perfekta för nybörjarläsarna som precis vuxit ur lättläst och vill börja med kapitelböcker.