bok

Bolibompa-draken har kalas

Mats Wänblad

Författare

Micaela Favilla

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2010-09-13
Svenska
3-6

Författare

Mats Wänblad

Illustratör

Micaela Favilla

Ett kalas med Bolibompa-draken kan inte bli annat än annorlunda! Först försöker draken fira sig själv på födelsedagen, men det är lättare sagt än gjort. Så varför inte bjuda alla på kalas? Precis alla!

Kan man överraska sig själv på födelsedagen? Nej, det är jättesvårt, märker Bolibompa-draken. Därför bjuder han in alla - precis alla! - på kalas. För draken vill vara rättvis.
Och nog strömmar gästerna till. Det blir ett myllrande, bullrande glatt kalas med massor av lekar. Och alla dansar disco och jenka i skön blandning. Extra allt! Men en flicka vågar sig inte in, för hon har ingen present med sig ... Men Bolibompa-draken vet precis hur sånt ska tacklas! Han ser förstås till att flickan kan överräcka en present som gör succé!

Den sjätte roliga bilderboken om Bolibompa-draken.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-09-13

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129673487

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

261

Vikt (kg)

0.301

Bredd (mm)

216

Recensioner

”Det finns en fin mening med den här boken” /Smålands-Tidningen

"Det finns en fin mening med den här boken. ALLA har lika värde. Det är något som vi inte kan påminnas om för ofta. En jättebra bok. Med den lite virriga draken händer det alltid något nytt."Jessica Tyreskog

www.vf.se

”färggranna, ruschiga bilder”

"En bullrigare fest blir det när Bolibompa-draken har kalas. Mats Wänblad har skrivit texten och Micaela Favilla har gjort färggranna, ruschiga bilder. /.../Men gott humör har boken och draken, och vänlig och glad är berättelsen. Många barn kommer att älska den kända TV-bekantingen också i bokform. Bolibompa-draken kan man träffa i flera böcker."

 

Vårt lilla landslag - Cupen

Om boken

Även om fotboll är det roligaste man vet kan det bli lite trist att bara träna och träna hela tiden. Därför har Milan anmält Lilla landslaget till en cup där de ska få spela mot flera olika lag. Det låter toppenkul, det tycker de allihop. Den enda som är tveksam är Emi. Cupen är på söndag och hon ska ju vara hos pappa i hans nya lägenhet den här helgen. Då kan hon väl inte sticka i väg och spela fotboll en hel dag? Tänk om pappa blir ledsen ...Kul och viktigt om laganda, familj och kompisar. Och om fotboll såklart!Vårt lilla landslag spelar vidare i femte boken i serien, som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Mats Wänblad skriver de populära, lättlästa böckerna om Familjen Monstersson och Maria Andersson Keusseyan har illustrerat ett flertal roliga faktaböcker för slukaråldern, däribland serierna Fasliga Fakta och Intresseklubben Fakta. Både författaren och illustratören har ett stort fotbollsintresse.

Mats Wänblad, Maria Andersson Keusseyan

Vårt lilla landslag - Cupen

 

Relaterat

Nyheter

Lättläst med Katten Nils och Familjen Monstersson

I två helt nya böcker i vår populära Lättläst-serie löser Katten Nils och hans kompisar ett mysterium medan 10-årsjubilerande Familjen Monstersson skapar en skrämmande bra djurpark!

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

Vårt lilla landslag dribblar vidare!

Nu kommer den tredje boken i Mats Wänblads serie Vårt lilla landslag – om fotboll, kompisar och laganda! I den här berättelsen uppstår frågan om det är så kul att storsatsa – egentligen?

Lyssna till succéserien om Familjen Monstersson

Succéserien om Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats sedan första boken kom ut 2011. Nu finns böckerna om Ebba, Boris och de andra att lyssna på hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna. Skådespelaren Christian Fex läser.

Att våga eller inte våga – det är frågan!

Micaela Favilla är tillbaka med den tredje boken i serien om Lillis. Böcker som är perfekta för nybörjarläsarna som precis vuxit ur lättläst och vill börja med kapitelböcker.