bok

Övergångarna

Lisa Linder

Författare

Andreas Kundler

Författare

Beskrivning

2018-11-26
Svenska
9-12

Författare

Lisa Linder, Andreas Kundler

Antons morfar har precis dött i en bilolycka, och på begravningen dyker en främmande man upp. Han säger att han och morfar var arbetskamrater för länge sen, men stämmer det? Ingen verkar känna honom.

Några dagar senare får Anton ett mystiskt brev. Brevskrivaren vill träffa honom, hen har något viktigt att berätta. Vem var morfar egentligen? Vad var han inblandad i? Och var hans död verkligen en olycka? Hemligheten visar sig vara större och hemskare än Anton hade kunnat föreställa sig. Den innefattar vålnader, hemliga agenter och en tunnel som leder någon helt annanstans.

Övergångarna är en spännande historia som tar sin början här i vår värld men fortsätter in i en annan. Urban fantasy när den är som allra, allra bäst!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2018-11-26

Läsordning

1

Inläsare

Andreas Kundler

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129718089

Recensioner

Dagens bok

”Välbekant men ändå spännande, med bra driv i texten och fin blick för små nyanser i det vardagliga.”

Åbo underrättelser

”Dramatiken finns med från första stund och tempot hålls uppe ända till slutet”

Dagens Nyheter

”'Övergångarna' är första delen av en lovande action-fantasy-berättelse som delvis andas klassiker som Astrid Lindgren och CS Lewis, men också hämtar näring ur modernare förebilder.”

Bibliotekarien läser

”Det här är helt klart en av årets bästa böcker.”

Agnes bokblogg

”Det är ett perfekt boktips till alla från 9 år som vill läsa något spännande.”

Carolina läser

”Jag läste den i ett svep, och kunde inte slita mig.”

Prickiga Paula

”Vansinnigt spännande!”

BTJ

”Kan bara säga läs och rys av spänning. Helhetsbetyg: 5.” Kerstin Hagstrand-Velicu

 

Sprickan mellan världarna

Om boken

Anton har varit försvunnen i flera veckor, men kan inte berätta för någon var han varit. Han säger bara att han måste ha legat avsvimmad i Lill-Jansskogen, det enda han minns är att han vaknade där. Om han berättade sanningen, att han tagit sig till dödsriket Verdisia och störtat den grymme härskaren Patak, skulle alla tro att han var galen.

Plötsligt börjar övergångare från Verdisia dyka upp i Stockholm igen. Anton får höra att Patak planerar ett slutgiltigt maktövertagande, både på jorden och i dödsriket. Mellan honom och segern står bara Anton och hans kompis Boel, som också är indragen i kampen. Och kanske Jacob, Antons styvbror. Men går han att lita på?

Sprickan mellan världarna är den tredje och sista delen i den kritikerrosade trilogin om landet Verdisia, och det är en riktig bladvändare. Spänningen håller i sig ända till sista sidan och inga svar är självklara. Urban fantasy när den är som allra, allra bäst!

Lisa Linder, Andreas Kundler

Sprickan mellan världarna

Relaterat

Nyheter

Sista delen i hyllad serie om landet Verdisia

Sprickan mellan världarna är den tredje och avslutande delen i den kritikerrosade trilogin om landet Verdisia, och det är en riktig bladvändare. Spänningen håller i sig ända till sista sidan och inga svar är självklara. Urban fantasy när den är som allra, allra bäst!

Äventyr möter kalla kriget

Nu kommer fantasyromanen De svarta liljorna, som är uppföljare till den hyllade Övergångarna. Följ med på ett spännande äventyr som även tar upp frågor om liv och död, kärlek och vänskap.

Saga möter kalla kriget

Vi pratar med författarna bakom den nya boken Övergångarna, en övernaturlig spionroman för unga.