bok

Vill inte, vill

Per Nilsson

Författare

Beskrivning

2021-11-17
Svenska
12-15

Författare

Per Nilsson

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

Lärarhandledning

Villintevill.pdf

Det är jag som är Nora. Jag är en duktig flicka som en gång huggit en kille i pungen med en spetsig nyckel för att han tafsade på mig.

Varför säger jag duktig flicka? Äsch, glöm det.

Jag är Nora bara.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2021-11-17

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129728606

Antal Sidor

214

Recensioner

Kulturnytt i P4

”Det kan nog ha bidragit till Per Nilsson speciella stil. Som i den här boken är vass, rakt på sak och granskande som tonårsögon är när man går genom en skolkorridor.”

Göteborgs-Posten

”Oavsett hur Nilsson närmar sig sitt ämne blir det alltid väldigt, väldigt bra.” Stina Nylén

BTJ

"Vill inte, vill är en stilistiskt säker, brännande aktuell och mycket angelägen ungdomsroman. Helhetsbetyg: 4" – Helene Ehriander

 

Idag är Åke en hund

Om boken

- God morgon, Åke. Dags att stiga upp.
- Vov. Vov vov.- Ojdå. Har du blivit en hund?- Vov.Idag sitter inte Åke vid bordet och äter sin frukost, istället har han en matskål på golvet. Idag kan Åke inte prata, inte ha nån jacka, och på förskolan blev visst alla ungar hundar så fort Åke kommer dit. Men är det inte lite tråkigt att inte kunna åka på cykeln hem? Familjen saknar sin fina gulliga Åke-pojke. Kommer han nånsin komma tillbaka?Idag är Åke en hund är en mästerlig bok om fantasi och lek, vissa dagar är man kanske helt enkelt en hund och det får faktiskt vuxna, förskolan – och ja faktiskt alla – bara ta och förstå.Per Nilsson och Lisen Adbåges böcker har på varsitt håll prisats och hyllats genom åren. Nu samarbetar betar de igen på hundtema. Bland Nilssons och Adbåges tidigare samarbeten finns böckerna Tre (2017), Jag hatar kaniner blommor och barn (2018), Majken och Tassa (2022).

Per Nilsson, Lisen Adbåge

Idag är Åke en hund

Relaterat

Nyheter

Mästerligt om fantasi och lek

Åke är en helt vanlig pojke. Men idag äter Åke ur en matskål på golvet och han kan inte prata. Idag är Åke en hund. Ett nytt mästarmöte i text och bild av Per Nilsson och Lisen Adbåge. 

Per Nilsson när han är som bäst!

I Augustprisade Per Nilssons nya roman Allt ska bli bra förlorar Pi fotfästet och hittar det igen med hjälp av Eli: ett ”Jesus-barn” med kraften att trösta.

Hjärtans Fröjd – nyinstiftat pris för ungdomslitteratur

Den flerfaldigt prisade författaren Per Nilsson har genom sin roman Hjärtans Fröjd fått ge namn åt ett nytt litteraturpris som ska delas ut till "årets svenska ungdomsroman".

Per Nilsson tilldelas Emilpriset

Smålandsakademin har nu utsett sina pristagare. Emilpriset, som delas ut med stöd av Astrid Lindgren AB, går i år till författaren Per Nilsson.

Inte längre duktiga flickor

Vill inte, vill bygger på verkliga händelser som inbegriper kärlek, vänskap, trakasserier och utstuderade hämndplaner. – Jag visste direkt att jag ville skriva berättelsen, säger den Augustbelönade författaren Per Nilsson.