Hur långt är man beredd att gå för att få uppmärksamhet?

Foto av :

Pierre Björk

Publicerad:

2020-09-09

”Scars are like tattoos but with better stories.” Så inleds mellanstadiefavoriten Petrus Dahlins nya skräckberättelse, Ärret. Det handlar om Zandra som försöker fylla ett tomrum inom sig med en allt mer eskalerande jakt på status och uppmärksamhet i sociala medier.

Ärret är en fristående skräckberättelse i samma stil som Petrus Dahlins böcker Hjärtlös, Spöknät och prisbelönta Kurragömma.

I boken möter vi Zandra, som tillsammans med mamma och storebror, just har flyttat. Något hemskt hände i Zandras förra skola, något hon var inblandad i, och familjen blev tvungen att lämna stan mitt i terminen. Zandra går ständigt omkring med en känsla av tomhet, det är något hon saknar. Hon jagar likes och kommentarer på sociala medier, hon försöker köpa lycka och hon vill mest av allt vara speciell, en person som andra ser upp till, beundrar och blir imponerade av. När hon ska åka utomlands på höstlovet med familjen ser hon sin chans att förändra sig för alltid. Men det förflutna hinner alltid ikapp oss ...

– Ärret är en rätt läskig historia som handlar om hur långt man är beredd på att gå för att få uppmärksamhet, berättar Petrus Dahlin. Var går gränsen?

BTJ skriver om boken: ”Ärret är en välskriven berättelse där det finns ett smygande spänningsmoment genom hela boken, men först mot slutet blir det riktigt ruskigt.”

Relaterat

Ärret

Om boken

Det handlar om Zandra, hennes mamma och storebror, som just har flyttat. Något hemskt hände i hennes förra skola, något hon var inblandad i, och familjen blev tvungen att lämna stan. Zandra går ständigt omkring med en känsla av tomhet, det är något hon saknar. Hon jagar likes och kommentarer på sociala medier, hon försöker köpa lycka och hon vill mest av allt vara speciell, en person som andra ser upp till, beundrar och blir imponerade av.

När hon ska åka utomlands på höstlovet med familjen ser hon sin chans att förändra sig för alltid. Men det förflutna hinner alltid ikapp oss ...

Ärret är en fristående skräckberättelse i samma stil som Hjärtlös, Vattenskräck, Spöknät och Kurragömma.

Petrus Dahlin

Ärret

Relaterade artiklar

De är nominerade till Crimetime Award

Greta Boström, Petrus Dahlin och Peter Bergting, har nominerats till Crimetime Award årets barndeckare 2023. Priset delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!