Musikalen Monstret och människorna sätts upp på Junibacken

Foto av :

Illustration: Sofia Falkenhem

Publicerad:

2019-06-07

Den 19 september är det urpremiär för mysrysaren Monstret och människorna, en nyskriven musikal baserad på Mats Strandbergs och Sofia Falkenhems bokserie om Monstret Frank. Nu startar biljettförsäljningen!

Berättelsen tar sin början på Franks nioårsdag då något händer som förändrar hans liv. Grannen Alices hund Uffe blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen, och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar. 

– Att iscensätta och tonsätta böckerna om Frank är utmanande, spännande och läskigt, precis lika spännande som det är att ta del av den värld som Mats och Sofia skapat kring Monstret Frank. Vi i det konstnärliga teamet slås dessutom av att ju djupare vi kommer i materialet desto fler dimensioner får det. Musikalen kommer skildra både samtiden och dåtiden, hur motsättningar skapas och hur populistiska strömningar följer efter – utan att skriva någon på näsan, säger Mikael Kallin konstnärlig ledare och regissör och fortsätter:

– Vår ambition är att Monstret och människorna kommer ge besökaren, stor som liten, en upplevelse som närmast kan liknas vid en oavbruten hänförande förvåning. 

Junibacken vill fortsätta inspirera och stimulera små och stora i Astrid Lindgrens anda. Genom kulturupplevelser väcks känslor och kreativitet till liv. Junibacken skapar alla sina uppsättningar själva och i huset finns regissör, kompositör, ateljé och egen ensemble.

– Astrid har varit en stor inspiration för mina barnböcker. Framför allt beundrar jag hennes sätt att låta vemodet ta lika mycket plats som humorn och spänningen. Som barn hittade jag styrka i hennes berättelser. Hon lärde mig om att vara modig, fast man egentligen inte törs. Det är en del av vad jag vill att besökarna ska få uppleva nu, säger Mats Strandberg.

Monstret och människorna riktar sig till barn mellan fem och tio år, och samtidigt som föreställningen har premiär dras ridån upp för första gången i Salongen på Junibacken. Salongen har 200 platser och är resultatet av Junibackens utbyggnad under 2018 och 19. Med den öppnas en ny verksamhetsdel som besökare kan uppleva vid sidan av huset och där biljetter bokas i förväg via Ticketmaster. 

Biljetter till Monstret och människorna bokar du här: https://www.ticketmaster.se/event/monstret-och-manniskorna-musikalen-biljetter/551883

 

Relaterat

Monstret Frank. Samlingsvolym

Om boken

Dagen då Frank Steen fyller nio år händer något som förändrar hans liv. Grannen Alices hund Uffe blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen, och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar. I drömmen är han täckt av lurvig päls och springer i skogen på fyra ben. Det enda han vill är att bli klappad, kliad mellan öronen och gosad med. Men varför blir alla så rädda?

Spännande, roligt och lagom läskigt, med cliffhangers som gör att man bara måste läsa vidare. En berättelse om monster och människor, om att inte passa in, och om att hitta sin egen flock.

Denna samlingsutgåva innehåller hela Mats Strandbergs succéserie om monstret Frank: Monstret i natten, Monstret på cirkusen och den tredje och sista delen Monstret och människorna. Boken är illustrerad med fantastiska bilder av Sofia Falkenhem.

Mats Strandberg, Sofia Falkenhem

Monstret Frank. Samlingsvolym

Relaterade artiklar

”Strandberg vet hur man vrider åt känsloskruvarna”

Kritikerna hyllar Mats Strandbergs nya bok för unga läsare: Pestblommor