Mats Strandberg och Sofia Falkenhems bok blir Junibacken-musikal!

Foto av :

Foto: Henric Lindsten

Publicerad:

2018-09-26

Scenversionen av Monstret i natten får premiär på Junibacken i Stockholm under nästa år.

Nioåriga Frank blir biten av grannens hund och börjar därefter drömma märkliga drömmar. I drömmarna är han täckt av lurvig päls och springer i skogen på fyra ben. Det enda han vill är att bli klappad, kliad mellan öronen och gosad med. Men varför är alla så rädda? 

Den första boken i Mats Strandberg och Sofia Falkenhems serie om Monstret Frank, Monstret i natten, handlar om Frank vars liv förändras då han på sin nioårsdag börjar förvandlas till ett monster. Berättelsen skildrar monster och människor, hur det är att inte passa in och försöka hitta sin egna flock. 

Nu blir boken omvandlad till musikal, som har premiär på Junibacken i Stockholm nästa år. 

— Det är otroligt kul och hedrande. Astrid har varit en stor inspiration för mina barnböcker. Framför allt beundrar jag hennes sätt att låta vemodet ta lika mycket plats som humorn och spänningen. Som barn hittade jag styrka i hennes berättelser. Hon lärde mig om att vara modig, fast man egentligen inte törs, säger Mats Strandberg.

Mats Strandberg har tidigare skrivit succéskräckromanerna Färjan och Hemmet, samt varit med och författat Cirkeln-trilogin. Just nu är han aktuell med den preapokalyptiska romanen Slutet

Relaterade artiklar

”Strandberg vet hur man vrider åt känsloskruvarna”

Kritikerna hyllar Mats Strandbergs nya bok för unga läsare: Pestblommor