bok

Hjortfot

Maj Bylock

Författare

Edward S. Ellis

Författare

Katarina Strömgård

Illustratör

Beskrivning

2005-09-07
Svenska
9-12

Författare

Maj Bylock, Edward S. Ellis

Första delen av tre om Hjortfot, en verklig klassiker i indianboksgenren. Många författare till indianböcker beskriver indianerna som grymma och blodtörstiga. Men hjälten är ofta en indian som skyddar och hjälper de vita. Därför blir han förföljd av andra indianer som inte vill ha de vita i sitt land. Så skildras också Hjortfot, som har blivit en känd och älskad hjälte i ungdomslitteraturen. Tillsammans med de vita tvillingbröderna George och Victor får han vara med om strapatser och äventyr i skogen, på prärien och i Klippiga bergen ? i Äventyrsklassikerserien uppdelade på tre böcker. Maj Bylocks ambition att göra klassikerna lättillgängliga har hittills resulterat i 23 titlar i Äventyrsklassikerserien. Och det finns många, många fler som kan få chansen till nytt (om än förkortat) liv med nya nyfikna läsare!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-09-07

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129661675

Antal Sidor

128

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

192

Vikt (kg)

0.232

Bredd (mm)

136

 

Robin Hood

Om boken

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

 

Relaterat

Nyheter

Om längtan efter älskad mormor

Bilderbokspärla med förtrollande bilder! Katarina Strömgård är tillbaka med en fristående uppföljare till älskade En hemlig katt. Den här gången handlar det om att inte få hälsa på sin sjuka mormor – ett ämne som varit extra aktuellt de senaste åren. 

Magiskt äventyr om att tappa bort sina föräldrar

Augustprisbelönade duon Ylva Karlsson och Katarina Strömgård är tillbaka med ännu en sagolik berättelse om ett av barndomens stora trauman. Krokodiljakten eller när Ester kom bort i affären kombinerar magi, vardagsrealism och ett ämne som både barn och vuxna kan känna igen sig i.

Brännande längtan och varannan vecka-liv

Deras samarbete har tidigare resulterat i ett Augustpris. Nu är Bo R Holmberg och Katarina Strömgård aktuella med en bilderbok om syskonkärlek, varannan vecka-livet och stark längtan.

Magiskt bilderboksäventyr av prisad duo

Augustvinnarna Ylva Karlsson och Katarina Strömgård är tillbaka med en sagolik berättelse om ett av barndomens stora trauman. Nappresan – Eller När Ester slutade med napp tar läsarna med på en resa till en magisk värld.