Sommaren är räddad!

Foto av :

Foto: Kajsa Göransson

Publicerad:

2019-05-23

Se hit, alla Lisa-fans! Med nya Handbok för Superhjältars sommarlovsbok – en superkul aktivitetsbok som räcker hela sommaren – får du själv chansen att bli superhjälte!

Elias och Agnes Våhlunds Handbok för Superhjältar-serie är Sveriges mest populära barnböcker just nu. De har orsakat en fullkomlig Lisa-feber. De fyra böckerna toppar försäljningslistorna, har översatts till 18 språk och har sålt i över 400 000 exemplar – på bara två år. Paret har mottagit pris för Årets Barndeckare på Crimetime Specsavers award och tillsammans med inläsaren Frida Hallgren fick de pris för årets ljudbok för barn på Storytel Awards tidigare i år.

Nu kan alla fans få följa med Lisa och hennes vänner på uppdrag och lösa kluriga pyssel som räcker hela sommaren. I Handbok för superhjältar – Sommarlovsbok får du träna på olika superkrafter, testa dina styrkor och förmågor och får en massa tips på vad man kan hitta på under sommarlovet.

– Som barn älskade vi båda pysselböcker, säger Elias och Agnes Våhlund, författare respektive illustratör till bokserien. De brukar ha en så bra blandning av olika kluriga gåtor och spännande saker att läsa om. Just den här boken är vi lite extra stolta över då vi även har med ett soloäventyr. Det är en slags interaktiv berättelse där du som läsare får göra olika val under berättelsens gång.

Upplägget är enkelt: Hjälp Lisa med att lösa ett brott. Genom olika händelseförlopp får du göra egna val som kan ha betydelse för själva äventyret du läser. I små korta stycken får du olika val för hur du väljer att gå vidare. Det här kommer utspela sig genom olika äventyr där du alltid kan gå tillbaka och göra om valen för att så småningom lyckas lösa brottet.

– Hur berättelsen slutar beror med andra ord på vilka val du gör. Vad berättelsen handlar om? Om superhjältar såklart! Du är en superhjälte som måste stoppa den ökända superskurken Natt-tjuven, avslöjar Elias Våhlund.

Låt äventyret börja!

Relaterat

Sommarlovsbok - Handbok för superhjältar

Om boken

Följ med på spännande uppdrag och lös kluriga pyssel som räcker hela sommaren. Tillsammans med vår hjälte Lisa från Handbok för superhjältar får du träna på olika superkrafter, testa dina styrkor och förmågor från den riktiga handboken och få en massa tips på vad man kan hitta på under sommarlovet.

Och nu äntligen för första gången får du själv chansen att bli superhjälte! Följ med på ett spännande soloäventyr som du aldrig har sett förut.

Upplägget är enkelt. Hjälp Lisa med att lösa ett brott. Genom olika händelseförlopp får du göra egna val som kan ha betydelse för själva äventyret du läser. I små korta stycken får du olika val för hur du väljer att gå vidare. Det här kommer utspela sig genom olika äventyr där du alltid kan gå tillbaka och göra om valen för att så småningom lyckas lösa brottet.

Låt äventyret börja! En superkul aktivitetsbok för hela sommarlovet!

Elias Våhlund, Agnes Våhlund

Sommarlovsbok - Handbok för superhjältar

Relaterade artiklar

Seriebok med Röda Masken

Äventyr för superhjältar är en helt ny serie med Röda Masken! Renodlade serieböcker för de lite äldre fansen, med högt tempo och nervkittlande handling − perfekta för alla de som älskar superhjältarna och bara vill ha mer!