Handbok för superhjältar blir musikal

Foto av :

Kelsey Kidd

Publicerad:

2024-04-12

– Nu tar vi Sveriges modigaste nioåring till scenen med stunts, fantastisk musik och en historia som berör, säger författaren Elias Våhlund.

Succéserien Handbok för Superhjältar följer Lisa som är nyinflyttad i Rosenhill. Lisa blir mobbad av ett gäng från skolan och tar ofta sin tillflykt till stadens bibliotek. En dag hittar hon Handbok för Superhjältar, boken som förändrar hennes liv för alltid. Genom den lär sig Lisa superhjältekrafter och vi får se henne växa in i rollen som Röda Masken, stadens och de svagas beskyddare.

Böckerna om Röda Masken har legat på försäljnings- och utlåningslistorna sedan den första boken gavs ut 2017. De är dessutom sålda till 18 länder och översatta till 23 språk. Nu blir bokserien musikal.

Regissören My Blomqvist Olsberg kontaktade författarparet Elias och Agnes Våhlund 2021 och det tog inte lång tid innan trion fann varandra för att realisera idén om att låta historien få liv på scen.

–  Elias och Agnes Våhlund vet att jag vill bevara själen, fokuset på den lilla flickans omvandling till superhjälte och inte göra avsteg från historien. Nioåriga Lisa lär sig flyga i boken och hon kommer flyga även i musikalen, berättar My Blomqvist Olsberg och fortsätter:

– För i grunden är ju detta en berättelse om att lära sig våga stå upp, om mod och den inre kampen för det som är rätt. Att få dig att tro på kraften inom dig, att det finns styrka även i en nioårig tjej.

– Med originalmusik av Nils-Petter Ankarblom och Cecilia Mörnhed kommer musikalen bli både fartfylld och berörande. Berättelsens olika karaktärer kommer visa upp fantastiska krafter, stuntupplevelser och flygande scener. Det här är en föreställning där vi inte sparar på krutet och där Sveriges framtida musikalelit fyller varje ögonblick med magi och äventyr, säger My Blomqvist Olsberg.

Musikalen spelas den 1–9 februari 2025 på Filadelfia convention Center i Stockholm. Sedan fortsätter föreställningen till Malmö den 14–25 mars, Kungsbacka den 25 april – 4 maj och Skellefteå den 30 maj – 1 juni. 

Läs mer och hitta biljetter på www.rodamasken.se

Relaterade artiklar

Handbok för superhjältar blir musikal

– Nu tar vi Sveriges modigaste nioåring till scenen med stunts, fantastisk musik och en historia som berör, säger författaren Elias Våhlund.