Årets mest efterlängtade bok!

Foto av :

Kajsa Göransson

Publicerad:

2020-05-29

Handbok för superhjältar är serien som tagit hela Sverige med storm. De populära böckerna har nu sålt i över 600 000 exemplar! Försvunna är den femte spännande delen och början på ett helt nytt äventyr för Röda masken, eller Lisa som hon heter när hon inte är superhjälte.

Lisa har nu blivit ledare för sitt eget superhjältegäng som består av henne själv samt hennes klasskamrater Robert, Nick och Max.

– Äntligen! Vi har verkligen längtat efter att få dela den här berättelsen med våra läsare, säger Agnes Våhlund som tillsammans med Elias Våhlund står bakom de omåttligt populära böckerna. Försvunna är den första boken av fyra i ett nytt långt äventyr. På samma sätt som de fyra första delarna hörde ihop kommer bok fem till åtta också att höra ihop, men man kan absolut hoppa in och börja läsa del 5, det är ett fristående äventyr. De som har läst Handbok för Superhjältar tidigare kommer känna igen sig.

– Fast allt är lite mer den här gången, säger Elias Våhlund. Det är lite mer spännande, lite läskigare och lite roligare. Dessutom får vi lära känna Robert, Nick och Max lite mer.

I den nya boken börjar det försvinna barn på nätterna i Rosenhill. Ett efter ett försvinner alldeles spårlöst. Folk blir allt mer rädda och arga, och de undrar varför superhjältarna inte hittar barnen. Samtidigt försöker Lisa lära Nick och Robert superhjältekrafter, men inte heller det går bra. Plötsligt är alla emot Lisa.

– Del fem handlar dels om barn som försvinner men det handlar lika mycket om utanförskap och hur Lisa ska kunna samarbeta med sina forna plågoandar, säger Elias. Det är nu ganska länge sedan de var elaka mot henne men minnena finns kvar. Vågar Lisa verkligen lita på Robert och Nick?

Relaterat

Handbok för superhjältar 5

Om boken

"Bara de riktigt starka vågar visa sig svaga"

Det har gått en dryg månad sedan Rosenhills stora skurk, Wolfgang, hamnade bakom lås och bom. Fast det betyder inte att Lisa och Max, stadens egna superhjältar, kan ta ledigt. Fortfarande finns det några få skurkar som tror att de kan överlista superhjältarna.

Men så en dag händer något som till och med Lisa och Max har svårt att lösa: Det börjar försvinna barn på nätterna. Ett efter ett försvinner spårlöst. Folk blir allt mer rädda och arga, och de undrar varför superhjältarna inte hittar barnen. Samtidigt försöker Lisa lära Nick och Robert superhjältekrafter, men inte heller det går bra. Plötsligt är alla emot Lisa, och Lisa själv vet inte längre vem hon kan lita på?

Första delen av Handbok för superhjältar kom 2017 och sedan dess har serien tagit Sverige med storm. Äventyren om Lisa skildrar en liten tjej som tar saken i egna händer. Handbok för superhjältar är fartfyllda, spännande och färgstarka äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 5

Relaterade artiklar

Handbok för superhjältar blir musikal

– Nu tar vi Sveriges modigaste nioåring till scenen med stunts, fantastisk musik och en historia som berör, säger författaren Elias Våhlund.