Handbok för superhjältar blir film

2019-09-20

Foto av :

Illustration: Agnes Våhlund

Filmrättigheterna för barnbokssuccén Handbok för superhjältar av Agnes och Elias Våhlund har sålts till Stiller Studios.

Nu står det klart att filmrättigheterna för den svenska barnbokssuccén Handbok för superhjältar sålts till Stiller Studios på Lidingö. Producent blir Charles B. Wessler, som förra året vann en Oscar för filmen Green Book

– När vi träffade Stiller Studios kändes det rätt direkt. De lyssnade på våra tankar om berättelserna och vårt universum. Vi har fått se ett utkast till manus och vi är väldigt nöjda, säger Agnes Våhlund i ett pressmeddelande.

– Stiller Studios har utvecklat vår story utan att varken tappa vår ton eller ambition. Dessutom delar de våra visioner om att ta över världen, säger Elias Våhlund.

Elias och Agnes Våhlunds Handbok för Superhjältar-serie är Sveriges mest populära barnböcker just nu. De har orsakat en fullkomlig Lisa-feber. De fyra böckerna toppar försäljningslistorna, har översatts till 18 språk och har sålt i över 400 000 exemplar – på bara två år. Paret har mottagit pris för Årets Barndeckare på Crimetime Specsavers Award och tillsammans med inläsaren Frida Hallgren fick de i april ta emot pris för årets ljudbok för barn på Storytel Awards. 

I serien ingår: Del 1: HandbokenDel 2: Röda maskenDel 3: Ensam och Del 4: Vargen kommer

I somras utkom även Handbok för Superhjältars sommarlovsbok – en rolig aktivitetsbok med spännande uppdrag och kluriga pyssel. I dagarna släpps Handbok för Superhjältar Adventsbok, en kalender med 24 luckor, fyllda med aktivitetsböcker, korta berättelser, klistermärken, julpyssel, pussel och pappfigurer. Sedan tidigare finns även flera aktivitetsböcker, en dagbok och ett pussel. 

Relaterade artiklar

Röda Masken är tillbaka!

Uppföljaren till förra årets mest sålda och utlånade barnbok är här! I sjunde delen, Tillbaka, är något skumt på gång i Rosenhill och Lisa och de andra superhjältarna är fast beslutna att ta reda på sanningen.