Startskottet på ett nytt äventyr för Röda Masken

Illustration av:

Agnes Våhlund

Publicerad:

2024-01-25

Böckerna om den mobbade tjejen Lisa som blir superhjälten Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest utlånade barnböcker i Sverige. Nu är första boken i det tredje äventyret här!

Det har nog aldrig varit så här lugnt och stilla i Rosenhill. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller felparkerar bilen. Så en dag får Lisa syn på en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker den mystiska tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon är smidigare, starkare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?

Vänskap är ett av de teman som Elias Våhlund valt att utforska när han nu inleder det tredje äventyret om Röda Masken och de andra superhjältarna i Rosenhill.

– Hur gör man för att få en bästa kompis? En riktig bästis. Någon som man kan dela allting med. Det är något Lisa önskar mest av allt. Men när hon väl får chansen visar det sig vara svårare än hon kunnat tro. Lisa har ju massor av saker hon inte kan berätta. Kan man vara bästis med någon och samtidigt ha hemligheter för varandra?

Bokserien Handbok för superhjältar är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Böcker som kan få den mest ovilliga läsare att börja läsa och framför allt att vilja fortsätta. Serien lanserades 2017 med Del ett: Handboken. Sedan dess har serien sålts till 18 länder och översatts till 23 språk.

Relaterat

Handbok för superhjältar 9

Om boken

Riktiga vänner sviker inte.
Det har nog aldrig varit så lugnt och stilla i Rosenhill som nu. Det värsta som händer är att någon spelar för hög musik eller glömmer vattna blommorna. Röda Masken och de andra superhjältarna använder tiden till att öva på sina superkrafter och tävla mot varandra. Lisa gillar killarna och hon är deras naturliga ledare.Men så en dag ser Lisa en tjej som hon aldrig sett förut. Hon är i samma ålder som Lisa, men hon går inte i deras skola. Snart dyker tjejen upp på de mest oväntade ställen. Hon sitter på hustak och dinglar med benen och verkar fullständigt orädd. Hon är tuffare och modigare än någon Lisa mött. Vem är hon? Och skulle hon och Lisa kanske kunna bli vänner?Böckerna om Röda Masken har sedan 2017 toppat topplistorna över både mest köpta och mest lånade barnböckerna i Sverige. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Det här är böcker som kan få den mest ovilliga läsare att sträckläsa - och framför allt att vilja fortsätta läsa.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 9

Relaterade artiklar

Seriebok med Röda Masken

Äventyr för superhjältar är en helt ny serie med Röda Masken! Renodlade serieböcker för de lite äldre fansen, med högt tempo och nervkittlande handling − perfekta för alla de som älskar superhjältarna och bara vill ha mer!