Sjätte boken i succéserien Handbok för Superhjältar är här!

Foto av :

Illustratör: Agnes Våhlund

Publicerad:

2021-01-29

Utan hopp är den sjätte delen om Röda Masken och hennes vänner i bokserien som tagit Sverige och många andra länder med storm. Böckerna har sålt mer än 800 000 exemplar bara i Sverige och är översatta till 20 språk.

Rosenhill är i chock. Sju barn har försvunnit spårlöst och alla är rädda och arga, på både polisen och Röda Masken. Varför gör de inget? Kan staden inte lita på sin superhjälte, nu när de verkligen behöver henne? 

Lisa kämpar med att träna Nick, Robert och Max. Sedan hon visade Handboken för sina vänner har Robert och Max lärt sig jättemycket, men det blir hela tiden fel för Nick. Vad händer om han ger upp? Och vad händer med Lisa om hon varken hittar de försvunna barnen eller lyckas hålla ihop sitt superhjältegäng? 

I det dolda arbetar Lisa och hennes medarbetare hårt, och de är kidnapparna på spåren. Men det är något som inte stämmer ... 

Den nya boken tar vid där Försvunnasom var början på ett nytt superhjälteäventyr, slutade. I Utan hopp finns förutom spänning, superhjälteaction och dramatik också svåra frågor. Som vanligt blandar Elias och Agnes Våhlund framgångsrikt underhållning med allvarligare ämnen. Är alla värda att rädda, även de som ingen tycker om? Och ibland kan hjälp och goda råd komma från de mest oväntade håll!  

Relaterat

Handbok för superhjältar 6

Om boken

"Rädda människor kan bli farligare än det de är rädda för"

Rosenhill är i chock. Sju barn är försvunna och det finns inga spår efter dem. Alla är rädda, och folk blir mer och mer arga på både polisen och Röda masken. Varför gör de inget? Och vad är det för superhjälte som inte kan hitta barnen?

Samtidigt kämpar Lisa med att träna Nick, Robert och Max. Sedan hon visade Handboken för sina vänner har Robert och Max lärt sig jättemycket, men det blir hela tiden fel för Nick. Vad händer om han ger upp? Och vad händer med Lisa om hon varken hittar de försvunna barnen eller lyckas hålla ihop sitt superhjältegäng?

Första delen av Handbok för superhjältar kom 2017 och sedan dess har serien tagit Sverige med storm. Äventyren om Lisa skildrar en liten tjej som tar saken i egna händer. Handbok för superhjältar är fartfyllda, spännande och färgstarka äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 6

Relaterade artiklar

Handbok för superhjältar blir musikal

– Nu tar vi Sveriges modigaste nioåring till scenen med stunts, fantastisk musik och en historia som berör, säger författaren Elias Våhlund.