Röda Masken är tillbaka!

Illustration av:

Agnes Våhlund

Publicerad:

2022-05-20

Uppföljaren till förra årets mest sålda och utlånade barnbok är här! I sjunde delen, Tillbaka, är något skumt på gång i Rosenhill och Lisa och de andra superhjältarna är fast beslutna att ta reda på sanningen.

Den förra boken i serien, Utan hopp, var 2021 års mest sålda och utlånade barnbok. Boken, inläst av Frida Hallgren, vann Storytel Awards för bästa ljudbok för barn och blev också framröstad till 2021 års bästa barnbok av allmänheten genom Adlibrispriset.

I den nya boken är det något som inte står rätt till i Rosenhill. De bortförda barnen är tillbaka och invånarna i staden kan andas ut. Men är det inte något konstigt med barnen som återvänt? Uppträder de inte lite underligt? Och varför skulle kidnapparen göra sig så mycket besvär med att först föra bort barnen, för att sedan plötsligt släppa dem?

Det tänker Lisa och de andra superhjältarna ta reda på!

Handbok för superhjältar är bokserien som tagit hela Sverige med storm. Den följer Lisa som är nyinflyttad i Rosenhill. Lisa blir mobbad av ett gäng från skolan och tar ofta sin tillflykt till stadens bibliotek. En dag hittar hon Handbok för Superhjältar, boken som förändrar hennes liv för alltid. Genom den lär sig Lisa superhjältekrafter och vi får se henne växa in i rollen som Röda masken, stadens och de svagas beskyddare.

Den första boken i serien, Handbok för Superhjältar del 1: Handboken, utkom i maj 2017. Drygt fyra år senare nådde serien otroliga 1 miljon sålda exemplar, bara i Sverige. Serien har dessutom sålts till 18 länder och översatts till 23 språk.

Relaterat

Handbok för superhjältar 7

Om boken

"Om något känns fel är det troligtvis det"

Alla de kidnappade barnen har kommit tillbaka till Rosenhill, men Röda Masken och hennes vänner kan inte sluta fundera på det. Det är någonting som inte stämmer. Varför skulle kidnapparna göra sig så mycket besvär med att först föra bort barnen, för att sedan bara släppa dem några dagar senare?

Dessutom går flera av de återvändande barnen i sömnen. Mitt i natten går de ut på gatorna i Rosenhill. Något riktigt skumt är på gång i staden.

Första delen av Handbok för superhjältar kom 2017 och har sedan dess sålt över 1 miljon exemplar enbart i Sverige. Böckerna är översatta till ett 20-tal språk. 2021 var del 6 i serien, Utan hopp, den mest sålda barnboken i Sverige.

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar 7

Relaterade artiklar

Seriebok med Röda Masken

Äventyr för superhjältar är en helt ny serie med Röda Masken! Renodlade serieböcker för de lite äldre fansen, med högt tempo och nervkittlande handling − perfekta för alla de som älskar superhjältarna och bara vill ha mer!