Efterlängtad fortsättning på ”Mitt storslagna liv”

Foto av :

Hugo Thambert

Publicerad:

2021-03-26

Prisbelönta Jenny Jägerfeld släpper andra delen i sin första bokserie, Skärblackatrilogin! Min storslagna död är den efterlängtade fortsättningen på Augustnominerade Mitt storslagna liv, och handlar om vad man är beredd att göra för att passa in utan att göra för mycket avkall på sig själv.

Sedan flytten från Stockholm har Sigges liv blivit så mycket bättre! Mormors pensionat, The Royal Grand Golden Hotel Skärblacka, känns som hemma och ingen i skolan är taskig. Ännu bättre blir det när de coola tvillingarna Sixten och Karl-Johan vill ha med Sigge i sitt hiphop-band 6 10 Mushroom, som ska uppträda på skolans julshow. Men ju mer konserten närmar sig, desto mer stressad blir Sigge – tvillingarna verkar nämligen inte särskilt intresserade av att repa eller ens skriva låtar.

Varför är det så svårt att få nya vänner utan att samtidigt svika sin bästa vän? Är priset man får betala för att vara populär att bli någon man egentligen inte är?

Med hisnande allvar och bråddjupt allvar skildrar böckerna om Sigge önskan att få höra till och vikten av att samtidigt vara sann mot sig själv. 

Hur är det att skriva en bokserie jämfört med fristående berättelser – svårast/roligast?

– Det härliga är att alla karaktärer redan finns där och att jag tycker om dem. DÅ är det roligt att återvända till dem och fördjupa dem ännu mer, samtidigt som jag har fått möjlighet att hitta på några nya! :) Det svåra är att det känns som att jag just har fött fram två tjocka barn (varje förlossning tog ett år) och så säger barnmorskan: NU ÄR DET BARA EN KVAR!

Det leder osökt till nästa fråga: Kan du avslöja något om den tredje och sista delen i Skärblackatrilogin?

– Bok nummer 3 kommer att heta Min storslagna kärlek och handla om (inte så överraskande) kärlek! I den kommer ni inte bara få lysande fiskskämt som det här: Varför kan inte en abborre och en mört få yngel? Det blir abört! Mamma Hannah jobbar hårt för att de ska flytta, Krille Maräng vill göra en dokusåpa, Svedrik får en nära-döden-upplevelse. Sedan kommer Sigges klass att åka på en klassresa som blir väldigt rafflande!

Min storslagna död släpps som ljudbok den 16 april, inläst av Jenny Jägerfeld.

Relaterat

Min storslagna död

Om boken

Sigge är tillbaka!

Sedan flytten från Stockholm har Sigges liv blivit så mycket bättre! Mormors pensionat, The Royal Grand Golden Hotel Skärblacka, känns som hemma och ingen i skolan är taskig. Ännu bättre blir det när de coola tvillingarna Sixten och Karl-Johan vill ha med Sigge i sitt hip hop-band 6 10 Mushroom, som ska uppträda på skolans julshow. Men ju mer konserten närmar sig, desto mer stressad blir Sigge - tvillingarna verkar nämligen inte särskilt intresserade av att repa eller ens skriva låtar.
Varför är det så svårt att få nya vänner utan att samtidigt svika sin bästa vän? Är priset man får betala för att vara populär att bli någon man egentligen inte är?

Min storslagna död är den efterlängtade fortsättningen på Augustnominerade Mitt storslagna liv.

Jenny Jägerfeld

Min storslagna död

Relaterade artiklar

Jenny Jägerfeld nomineras till Deutscher Jugendliteraturpreis 2024

Jenny Jägerfeld nomineras till priset för sin bok Brorsan är kung!.