Comedy Queen blir film!

Foto av :

Foto: Maria Östlin

Publicerad:

2019-01-15

FLX, produktionsbolaget som ligger bakom succéer som Solsidan, Bonusfamiljen och Hundraåringen … har köpt filmrättigheterna till Jenny Jägerfelds populära barnbok.

Comedy Queen handlar om 12-åriga Sasha vars mamma har begått självmord. Kvar blir Sasha och hennes pappa med sorgen och frågorna. Hon utvecklar en egen överlevnadsstrategi som går ut på att vara glad, normal och rasande rolig – hon måste bli en comedy queen!

Comedy Queen är en bok att både skratta och gråta till och har rosats av både läsare och kritiker. Boken är såld till fjorton länder, belönades med Barnens Romanpris och nominerades till Augustpriset 2018. Just nu är ljudboksversionen av romanen – som är inläst av författaren själv – nominerad till Storytel Award i barnboksklassen.

– Jag är så glad att FLX har köpt filmrättigheterna till Comedy Queen! Ända sedan jag gav ut min första bok 2006 har jag längtat efter att se mina karaktärer på film. I Comedy Queen har jag skrivit in mitt hjärta, min djupaste sorg och min allra fnissigaste, tramsigaste glädje. Jag kan inte tänka mig ett bättre bolag än FLX att filmatisera den här berättelsen, säger Jenny Jägerfeld.

Anna Anthony på FLX säger att hon är stolt över att samarbeta med Jenny Jägerfeld, som hon menar är en av Sveriges bästa ungdomsboksförfattare. Projektet är tänkt att starta hösten 2020.

Relaterat

Comedy Queen

Om boken

Nominerad till Augustpriset 2018!

Mamma fick folk att gråta. Hon får fortfarande folk att gråta fastän hon inte ens lever. Ibland när pappa duschar hör jag att han gråter. Jag tror att han tror att det inte hörs. Men det gör det. Därför tänker jag aldrig gråta. Aldrig! Och jag tänker inte få folk att gråta. Jag tänker få folk att skratta. Det är min mission!

Sasha har just fyllt tolv år. Atomnumret för magnesium. Hennes mamma brukade säga att en del människor har funny bones. De är liksom roliga ända in till skelettet. Sen finns det de som kan lära sig att bli roliga, om de övar. Det finns också en tredje sort som inte är roliga alls, hur mycket de än försöker (troligen är Cecilia, Sashas lärare, en sån). Tyvärr misstänker Sasha att hon inte har funny bones, men hon har en plan: Hon SKA bli en riktig comedy queen! Och hon tänker öva tills vartenda halvtrist ben i kroppen är roligt. Om hon bara lyckas få folk att skratta kanske det andra försvinner. Det som ligger bakom ögonen och bränner och hotar att trilla ner för kinderna i form av - jo faktiskt - livsfarlig gråt.

Jenny Jägerfeld

Comedy Queen

Relaterade artiklar

Jenny Jägerfeld nomineras till Deutscher Jugendliteraturpreis 2024

Jenny Jägerfeld nomineras till priset för sin bok Brorsan är kung!.